CyBAN: Δεύτερη σειρά παρουσιάσεων για επενδυτικές ευκαιρίες

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η δεύτερη σειρά παρουσιάσεων καινοτόμων νεοφυειών εταιρειών για το 2014 σε πιθανούς επενδυτές – μέλη του CyBAN, του μοναδικού μη κερδοσκοπικού δικτύου Business Angels στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση τα μέλη του CyBAN είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τις εταιρείες SK EMBIO Diagnosis, DIYful και MEDSONIC και να συνομιλήσουν με τους ιδρυτές τους σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τους στόχους τους.

Η SK EMBIO Diagnosis είναι μια εταιρεία που εφευρίσκει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και διανέμει προϊόντα στον τομέα της βιοτεχνολογίας, με στόχο να φέρει την επανάσταση σε πρακτικές και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται στον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία, μέσω καινοτόμων και προηγμένων διαγνωστικών εφαρμογών. Η EMBIO αυτή τη στιγμή εισέρχεται στην αγορά με προϊόντα ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων, ενώ σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες έχει εμπορικοποιήσει το καινοτόμο σύστημα FOODSCAN που ελέγχει για υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Η DIYful είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στο διαδίκτυο και την κινητή τεχνολογία, προκειμένου να προσφέρει στο ενδιαφερόμενο κοινό χρήσιμες πληροφορίες και καινοτόμα εργαλεία για όσους ασχολούνται με DIY. Μέσα από αυτή την πλατφόρμα, ο χρήστης θα μπορεί να υπολογίσει το κόστος, αλλά και να βρει ποια υλικά και εργαλεία θα χρειαστεί και από πού θα τα προμηθευτεί, ή ακόμη και να βρει ειδικούς σε περίπτωση που αποφασίσει να προσλάβει κάποιον για να τον βοηθήσει ή για να αναλάβει πλήρως την εργασία.

Η MEDSONIC εξειδικεύεται στο σχεδιασμό συστημάτων υπερήχου για μη επεμβατική χειρουργική αντιμετώπιση ασθενειών του εγκεφάλου, όπως καρκίνου και εγκεφαλικού. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς εκτεταμένες δοκιμές σε ζώα και βρίσκεται στο στάδιο της μετατροπής του πρωτοτύπου σε εμπορικό προϊόν.

Στις παρουσιάσεις αυτές, που πραγματοποιούνται τέσσερεις φορές τον χρόνο, ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να αξιολογήσουν πρώτοι ευκαιρίες επένδυσης σε νέες, πρωτοποριακές εταιρείες, που έχουν προ-επιλεγεί από τον CyBAN ανάμεσα σε πολλές άλλες για τις προοπτικές επιτυχίας που παρουσιάζουν.

 

Δειτε Επισης

Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό
Μ. Κεραυνός: Οι προτεραιότητες του προϋπολογισμού 2025 και του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου 2025-2027
Προϋπολογισμός 2025: Αυξημένες αναπτυξιακές δαπάνες κατά 2,1%, μείωση μόνιμων θέσεων στο δημόσιο
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Γιατί διαφώνησε με την απόφαση για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τον GSI ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ
Μέχρι και 5% η πιθανή αύξηση στο κόστος του καλωδίου-Ολόκληρη η κατά πλειοψηφία απόφαση της ΡΑΕΚ για GSI