Powered by

Σε επαφές με την ThyssenKrupp η Saab

Ο σουηδικός αμυντικός όμιλος Saab AB ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις της με την ThyssenKrupp αναφορικά με την πώληση της σουηδικής μονάδας υποβρυχίων της γερμανικής εταιρείας, είναι σε «τελικό στάδιο» αλλά συνεχίζονται ακόμη.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από δημοσίευμα στα σουηδικά μέσα που αναφέρουν ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν επικείμενη, κάτι που προκάλεσε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Saab στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Η Saab, η οποία τον Απρίλιο ανακοίνωσε ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης με την ThyssenKrupp Industrial Solutions, θυγατρική της ThyssenKrupp, αναφορικά με την πώληση της ThyssenKrupp Marine Systems AB, αρχικά δήλωσε ότι ανέμενε να ανακοινώσει μια συμφωνία προς το φθινόπωρο, αλλά αυτή η προθεσμία τώρα φαίνεται να έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συζητήσεις είναι σε τελικό στάδιο, αλλά δεν έχει υπογραφεί κανένα  συμβόλαιο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Saab, Sebastian Carlssson.

Το δημοσίευμα στην σουηδική Dagens Industri επικαλείται πηγές που ισχυρίζονται ότι η Saab θα πληρώσει περί τις 500 εκατ. σουηδικές κορόνες (75 εκατ. δολάρια) για τις σουηδικές δραστηριότητες της ThyssenKrupp, και ότι αυτό είναι λιγότερο από το μισό του ποσού που ζήτησε αρχικά η γερμανική εταιρεία.

Ο Carlsson δεν σχολίασε για το ποσό, αλλά τόνισε πως περαιτέρω λεπτομέρειες θα παρασχεθούν το συντομότερο δυνατό μετά από την υπογραφή της συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί