powered by

Συνεργατισμός: Το μέλλον των εμπορικών του επιχειρήσεων

Εντός δύο βδομάδων αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον των εμπορικών επιχειρήσεων του Συνεργατισμού. Ο οίκος KPMG έχει επιλεγεί έπειτα από τη διαδικασία των προσφορών ώστε να ετοιμάσει σχετική μελέτη. Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, «θα περιμένουμε τις εκτιμήσεις του οίκου, θα τις αξιολογήσουμε και θα πάρουμε μετέπειτα αποφάσεις για την καλύτερη διαχείριση των εμπορικών μας επιχειρήσεων». Κάποιες από τις  υπηρεσίες που πρόσφερε ο Συνεργατισμός στα μέλη του, ήταν η παροχή ζωοτροφών, καυσίμων, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, κλπ.  

Σημειώνεται ότι οι εμπορικές εργασίες δεν μπορούν να παραμείνουν στο Συνεργατικό Κίνημα λόγω του σχεδίου αναδιάρθρωσης αλλά και βάσει του περί τραπεζικών εργασιών νόμου. Όπως προνοεί το μνημόνιο για την ανακεφαλαιοποίησή του που υπογράφηκε με την Τρόικα, σαν χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα οφείλει να κρατήσει μόνο τις τραπεζικές εργασίες. Δηλαδή, η Συνεργατική Κεντρική θα οδηγηθεί στο κλείσιμο εμπορικών συνεργατικών καταστημάτων και παντοπωλείων στις κοινότητες. 

«Ως το 2016 θα πρέπει να φύγουν από τα χέρια του Συνεργατισμού οι μετοχές που βρίσκονται σε δευτεροβάθμιες συνεργατικές εταιρείες» , ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης. «Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κενό στις δραστηριότητες που εκτελούνται, επειδή μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε την ύπαιθρο», διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για βρεθούν λύσεις. Ωστόσο, ανέφερε ότι επειδή οι εμπορικές εργασίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του Συνεργατισμού, στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί η αξία που έχουν  για το Συνεργατικό Κίνημα και οι πράξεις που θα γίνονται να μην δημιουργήσουν κενό στην αγορά το οποίο, όπως είπε, λόγω μείωσης του ανταγωνισμού θα οδηγήσει τις τιμές πάνω. 

Δειτε Επισης

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Άνοδος στην καθαρή ζήτηση επιχειρηματικών δανείων πρώτη φορά από το 2021
Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ellinas Finance ο Κωνσταντίνος Σερβός
Τράπεζα Κύπρου: Επιτυχές το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Τα συνολικά δικαιώματα ψήφου και το συνολικό κεφάλαιο
Κεντρική Τράπεζα: Τρίτη έκθεση για χαρτοφυλάκια μη νομισματικής πολιτικής σχετικά με το κλίμα
Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ellinas Finance η Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου-Τι δηλώνει ο Νέαρχος Πετρίδης