Συνεργατισμός: Το μέλλον των εμπορικών του επιχειρήσεων

Εντός δύο βδομάδων αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον των εμπορικών επιχειρήσεων του Συνεργατισμού. Ο οίκος KPMG έχει επιλεγεί έπειτα από τη διαδικασία των προσφορών ώστε να ετοιμάσει σχετική μελέτη. Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, «θα περιμένουμε τις εκτιμήσεις του οίκου, θα τις αξιολογήσουμε και θα πάρουμε μετέπειτα αποφάσεις για την καλύτερη διαχείριση των εμπορικών μας επιχειρήσεων». Κάποιες από τις  υπηρεσίες που πρόσφερε ο Συνεργατισμός στα μέλη του, ήταν η παροχή ζωοτροφών, καυσίμων, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, κλπ.  

Σημειώνεται ότι οι εμπορικές εργασίες δεν μπορούν να παραμείνουν στο Συνεργατικό Κίνημα λόγω του σχεδίου αναδιάρθρωσης αλλά και βάσει του περί τραπεζικών εργασιών νόμου. Όπως προνοεί το μνημόνιο για την ανακεφαλαιοποίησή του που υπογράφηκε με την Τρόικα, σαν χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα οφείλει να κρατήσει μόνο τις τραπεζικές εργασίες. Δηλαδή, η Συνεργατική Κεντρική θα οδηγηθεί στο κλείσιμο εμπορικών συνεργατικών καταστημάτων και παντοπωλείων στις κοινότητες. 

«Ως το 2016 θα πρέπει να φύγουν από τα χέρια του Συνεργατισμού οι μετοχές που βρίσκονται σε δευτεροβάθμιες συνεργατικές εταιρείες» , ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης. «Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κενό στις δραστηριότητες που εκτελούνται, επειδή μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε την ύπαιθρο», διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για βρεθούν λύσεις. Ωστόσο, ανέφερε ότι επειδή οι εμπορικές εργασίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του Συνεργατισμού, στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί η αξία που έχουν  για το Συνεργατικό Κίνημα και οι πράξεις που θα γίνονται να μην δημιουργήσουν κενό στην αγορά το οποίο, όπως είπε, λόγω μείωσης του ανταγωνισμού θα οδηγήσει τις τιμές πάνω. 

Δειτε Επισης

Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός: Διεθνή διδάγματα για βιώσιμο οικονομικό μέλλον
Νίκος Χριστοδουλίδης: Έτοιμη να ενισχύσει επιχειρήσεις και πολίτες με χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό η πολιτεία
Υστερούν οι Κύπριοι σε χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό-Τι καταδεικνύει η έρευνα ΚΤΚ και ΟΟΣΑ
Αθηνά Μιχαηλίδου: Οι ενέργειες και η στρατηγική της κυβέρνησης για την χρηματοοικονομική εκπαίδευση
Χρ. Πατσαλίδης: Οι πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής παιδείας στην Κύπρο
Μικρή μείωση στα δάνεια που κατέχουν οι Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων στο τέλος του 2024
Νέα έκδοση γραμματίων δημοσίου με δέλεαρ τη σημαντικά καλύτερη απόδοση από τις καταθέσεις-Αποκτά μέρος η Sophic
Τα σχέδια της Alpha Bank για περαιτέρω μεγέθυνση στην κυπριακή αγορά-Επέκταση με νέα προϊόντα και υπηρεσίες
Σε τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων ο Χριστοδουλίδης-Η παρουσία της Alpha Bank στην Κύπρο
Λαγκάρντ: Η εποχή των σοκ δυσκολεύει το έργο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό