«Έφυγε» ο πατέρας της κυπριακής βιομηχανίας ένδυσης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο πατέρας της κυπριακής βιομηχανίας ένδυσης, Γεώργιος Καλλής, ιδρυτής της εταιρείας ρουχισμού Jet.

Ο Γεώργιος Καλλής γεννήθηκε στην Κυθραία το 1926 από φτωχή οικογένεια και στην πορεία ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας έστησε τη δική του βιομηχανία ρούχων, αρχές της δεκαετίας του 1960.

Μάλιστα, στις πάλαι ποτέ χρυσές εποχές της κυπριακής βιομηχανίας η εταιρεία του Γεώργιου Καλλή εξήγαγε σε πολλές χώρες του πλανήτη. Έστησε επιχειρήσεις στην Ιορδανία ενώ συνεργάστηκε με μεγάλους οίκους μόδας της Ευρώπης. Εργοδότησε χιλιάδες Κύπριους στις επιχειρήσεις του και βοήθησε ακόμη περισσότερους σε δύσκολες στιγμές, όπως μετά τον πόλεμο του 1974.

Χιλιάδες άτομα πέρασαν την πόρτα του γραφείου του, επώνυμοι και μη, με τον Γεώργιο Καλλή να μην έχει ακολουθήσει ποτέ την οδό της κολακείας για γνωστούς και ισχυρούς Κύπριους, αλλά αντίθετα να έχει βοηθήσει αμέτρητες φορές φτωχούς και δυσπραγούντες.

Παράλληλα, ο Γεώργιος Καλλής υπήρξε επί σειρά ετών δραστήριο μέλος τόσο του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) όσο και του ΕΒΕ Λευκωσίας. Πράος και συναινετικός, ψύχραιμος και μεθοδικός είναι ορισμένα από τα επίθετα που χρησιμοποιούν φίλοι και συνεργάτες για να περιγράψουν τον επιχειρηματία και άνθρωπο Γεώργιο Καλλή.

Ακόμη και για την κηδεία του ζήτησε σεμνές και λιτές πράξεις από τους οικείους του, δείγμα των πιο πάνω λεχθέντων για το ήθος και τον χαρακτήρα του.

Η φωτογραφία προέρχεται από το Community Retro Cyprus

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Άστραψε και βρόντηξε για το ΤΚΑ ο Κεραυνός-«Κάποιοι ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τους οίκους αξιολόγησης»
Στ. Γαβριήλ: Βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ο κατασκευαστικός τομέας-Ατεκμηρίωτη στοχοποίηση
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00