Powered by

Oracle: Εξαγόρασε τη Micros Systems

Η Oracle επιβεβαίωσε ότι έκλεισε την συμφωνία εξαγοράς της Micros Systems Inc. ανακοινώνοντας ότι το τίμημα ανέρχεται στα 5,3 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο deal της Oracle μετά την εξαγορά της Sun Microsystems Inc. έναντι 7,4 δισ. δολ. το 2010. Η  Micros, πουλά λογισμικό που χρησιμοποιείται από λιανέμπορους και παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας.

 

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αγορά της Micros, η οποία επί καιρό φημολογούταν ότι είναι στόχος της Oracle για εξαγορά, θα αποτελέσει μια ένδειξη ότι ο γίγαντας στο χώρο των βάσεων δεδομένων ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στους κλάδους λιανικής και υπηρεσιών φιλοξενίας. Η FBR Capital Markets αναφέρει σε μια πρόσφατη έρευνα, ότι η Oracle, η οποία διαθέτει 39 δισ. δολ. σε μετρητά και διαπραγματεύσιμους τίτλους με κεφαλαιοποίηση στα 190 δισ. δολ., χρειάζεται να «βαδίσει το μονοπάτι των επιθετικών συμφωνιών» προκειμένου να επεκταθεί σε αναδυόμενα πεδία της εταιρικής τεχνολογίας, όπου η εταιρεία προς το παρόν δεν παράγει πολλά έσοδα.

Η ένωση θα έρθει εν μέσω μιας αύξησης των συγχωνεύσεων και εξαγορών φέτος, καθώς η ισχυρή χρηματιστηριακή αγορά και άλλοι παράγοντες, δίνουν θάρρος στις επιχειρήσεις να επιδιώξουν συμφωνίες από τις οποίες είχαν απομακρυνθεί τα έτη που ακολούθησαν την χρηματοπιστωτική κρίση. Πολλές από τις μεγάλες και προβεβλημένες συγχωνεύσεις τον τελευταίο καιρό, έχουν λάβει χώρα εκτός του τομέα της τεχνολογίας, με τις εταιρείες υγείας, τηλεπικοινωνιών και media να εμφανίζονται ιδιαίτερα δραστήριες. Στα 5 δισ. δολ. η απόκτηση της Micros από την Oracle, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξαγορές έως τώρα φέτος. 

Πηγή: The Wall Street Journal

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί