Συνδ. Δανειοληπτών: Κάποιοι φέρονται σαν υπερτραπεζίτες

Απάντηση στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα 23/6/2014 σχετικά με το θέμα των αναδιαρθρώσεων, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών. 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

Διαφωνούμε κάθετα με τις χθεσινές  δηλώσεις του υπουργού οικονομικών σχετικά με το θέμα των αναδιαρθρώσεων. 

Η θέση του προκλητικά αγνοεί το ότι την καθυστέρηση, την πληρώνουν οι δανειολήπτες. Το πρόβλημα ούτε δύσκολο είναι όπως ισχυρίζεται ο υπουργός και μπορεί να λυθεί εύκολα χωρίς χρονοτριβή. 
Εκείνο που χρειάζεται είναι  εντιμότητα, καλή πίστη και διάθεση για να βρεθεί λύση, πράγματα τα οποία λείπουν από  τις τράπεζες,  όπως δείχνει η συμπεριφορά τους. 

Πόσος είναι ο εύλογος  χρόνος  κατά τον κ. Γεωργιάδη για να προχωρήσει η λύση των αναδιαρθρώσεων  αντί του τερματισμού των δανειακών συμβάσεων  και της μαζικής καταχώρησης αγωγών?

Οι δανειολήπτες  δεν θέλουν πιστέψουν ότι αυτή είναι  η θέση του υπουργού. 

 

Τι μέτρα έλαβε το κράτος και κυρίως το υπουργείο οικονομικών  για να βοηθήσει το πρόβλημα του συνόλου σχεδόν  του κυπριακού πληθυσμού  που υποφέρει λόγω αυτής της συμπεριφοράς των τραπεζών? 

Εάν αντί οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα) να φέρονταν σαν υπερτραπεζίτες,  φερόντουσαν σύμφωνα με τα όσα επιτάσσουν το Σύνταγμα, οι Νόμοι και οι Κανονισμοί   σχετικά με την αποστολή τους, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. 
Αντί να χαϊδεύουν τις τράπεζες,  ας προστατεύσουν για μια φορά επιτέλους τον κυπριακό λαό που υποφέρει από τους εγκληματικούς τους χειρισμούς που μας έφεραν σε αυτό το κατάντημα.   

Η υπομονή των δανειοληπτών έχει εξαντληθεί και  την ευθύνη για το τι  θα ακολουθήσει στο μέλλον δεν θα φέρουν οι δανειολήπτες αλλά οι τράπεζες και εκείνοι  που τις χαϊδεύουν.

Συμφωνούμε πλήρως με τα όσα δήλωσε ο κ. Αβέρωφ  Νεοφύτου, που βασίζονται σε γεγονότα και τεκμηριώνονται νομικά, ορθολογιστικά  και  με αριστουργηματικό τρόπο και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να εγκύψουν άμεσα στο θέμα,  ούτως ώστε να δοθεί νομοθετική ρύθμιση που να είναι  αποτελεσματική και θα προστατεύσει του δανειολήπτες και κατ’ επέκταση όλη την κυπριακή κοινωνία και την οικονομία. 

Αναμένουμε και θα επανέλθουμε. 

Δειτε Επισης

Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης