Επαναλειτούργησε η Asos

Μετά την πτώση των μετοχών της κατά 30%, νωρίτερα μέσα στον μήνα, η βρετανική επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου Asos υπέστη νέο πλήγμα, όταν την Παρασκευή ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη της.  Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το 70% των αποθεμάτων της Asos, (αξίας περίπου 111 εκατομμυρίων λιρών), βρισκόταν στην συγκεκριμένη αποθήκη, ενώ η καταστροφή αγγίζει το 20% (23 εκ. λίρες). Οι αστυνομικές αρχές υποψιάζονται ότι η φωτιά, που τέθηκε υπό έλεγχο, ήταν προϊόν εμπρησμού και έχουν κινήσει τις διαδικασίες για περαιτέρω έρευνα. 

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η εταιρεία επανεκκίνησε τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε στον κόσμο πως μπορεί να ζητήσει αποζημίωση, εάν έχει παραγγείλει κάτι τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή είναι η δεύτερη φωτιά σε αποθήκη της μέσα σε εννέα χρόνια. Στις 11 Δεκεμβρίου 2005, η πρώην αποθήκη της ASOS στο Hemel Hempstead στο Hertfordshire υπέστη σημαντικές ζημιές ως αποτέλεσμα έκρηξης σε κοντινή δεξαμενή πετρελαίου. Η φωτιά ξέσπασε σε περίοδο αιχμής για την Asos, ενώ προϊόντα αξίας £3.8 εκ. καταστράφηκαν και ο δικτυακός τόπος ASOS έκλεισε για πέντε εβδομάδες, με 19.000 παραγγελίες να αποζημιώνονται. Η εταιρεία μεταφέρθηκε στη σημερινή αποθήκη της στο Barnsley, South Yorkshire στις αρχές του 2011.

 

Δειτε Επισης

Samsung Vision AI: Η νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars για το 2025 της Samsung
Ξεκινά την παραγωγή του ηλεκτρικού pickup D-MAX EV η Isuzu
Η Samsung παρουσιάζει την gaming οθόνη OLED 500Hz: Odyssey OLED G6
Kia EV3: «Best of the Best» στα Red Dot Awards 2025
Ανανεωμένο Toyota Corolla Cross με έκδοση GR SPORT στη γκάμα του
Jeep Invasion 4: Η απόλυτη Jeep εμπειρία επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ
Double the Coffee Experience: Δύο νέες γεύσεις από τον καφέ Pokka
Volkswagen: Πτώση 40% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου λόγω δασμών και υψηλότερου κόστους παραγωγής
Το Kia EV3 αναδείχθηκε «2025 World Car of the Year»
To Hyundai INSTER «Καλύτερο Παγκόσμιο Ηλεκτρικό» του 2025