Powered by

Santander: Εξαγοράζει την GE Money Bank

Στην εξαγορά των δραστηριοτήτων της General Electric Capital, στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία, αντί ποσού περίπου 700 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η ισπανική τράπεζα Santander. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014  και θα μειώσει το βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (core capital ratio) της μεγαλύτερης τράπεζας της ευρωζώνης κατά 8 μονάδες. Η Santander έχει ήδη επεκταθεί στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ στοχεύει σε νέες αγορές για τονώσει τις ασθενέστερες επιχειρήσεις έπειτα από την παρατεταμένη ύφεση. 

Σύμφωνα με την ισπανική τράπεζα, η GE Money Bank κατέχει ελκυστικές θέσεις σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς της καταναλωτικής πίστης, όπως δάνεια και κάρτες, ενώ η Santander Consumer Finance είναι πρώτη στη χρηματοδότηση αγοράς αυτοκινήτων, με συνολικό ύψος δανείων 8,9 δισ. ευρώ. Παράλληλα, με αυτήν την εξαγορά, η Santander Consumer Finance αυξάνει τη γεωγραφική διαφοροποίησή της και ταυτόχρονα αυξάνει την έκθεσή της σε χώρες που έχουν πιστωτική αξιολόγηση «ΑΑΑ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Santander, Εμίλιο Μποτίν, «η απόκτηση των δραστηριοτήτων της GE Capital στις σκανδιναβικές χώρες αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη στρατηγική ανάπτυξης της Santander Consumer, καθώς θα αυξήσει τη γεωγραφική της διαφοροποίηση και θα ενισχύσει τη θέση της ως ηγέτιδας στην αγορά καταναλωτικής πίστης στην Ευρώπη».

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί