Τόνυ Έλληνας: Έκανε την τοπική καινοτομία, διεθνή επιτυχία

Στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο που ειδικεύονται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών βασίζονται στο κυπριακό λογισμικό Quorum για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους οργανωμένα και μεθοδικά. Το Quorum είναι ένα προηγμένο λογισμικό σύστημα εταιρικής και γραμματειακής διαχείρισης από την κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών InfoScreen και χρησιμοποιείται κυρίως από Δικηγορικά και Ελεγκτικά Γραφεία και Υπηρεσίες Θεματοφυλακής. Το Quorum εκτιμάται πως καλύπτει το 70% της αγοράς στους προαναφερθέντες τομείς στην Κύπρο και χρησιμοποιείται από πελάτες σε 16 χώρες. 

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Τόνυ Έλληνας δήλωσε: «Ο τομέας των υπηρεσιών έχει μέλλον στην Κύπρο και βασίζεται στην ανθρώπινη γνώση. Μπορείς να κάνεις θαύματα με μία ομάδα δύο ατόμων, οπότε αν το έχεις τότε απλά κάντο. Γίνε ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις και ακολούθησε το όνειρο. Αν έχεις πάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις.»

H InfoScreen αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη βοήθεια ευρωπαϊκής επιχορήγησης που έλαβε το 2010, και που προσφέρεται τώρα μέσω του νέου προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον ίδιο τρόπο κυπριακά startups μπορούν να κάνουν αίτηση και να λάβουν τέτοιου είδους επιχορηγήσεις και επιπλέον στήριξη μέσα στο πλαίσιο του Startup Europe, του σχεδίου δράσης της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου Neelie Kroes. Στόχος του Startup Europe είναι η ενδυνάμωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η στήριξη των web και ICT start-ups για να μπορέσουν να ακμάσουν στην Ευρώπη και να συνεισφέρουν στην καινοτομία, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η InfoScreen, μέσω της καινοτόμου τεχνολογικής λύσης που εισήγαγε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εκμοντερνισμό και στην αναβάθμιση του τομέα των Εταιρικών Υπηρεσιών στην Κύπρο. Η εισαγωγή του Quorum, επέτρεψε στις εταιρείες που απασχολούνται σε αυτό τον τομέα, να προσφέρουν μία διεθνώς ανταγωνιστική υπηρεσία, αναβαθμίζοντας τον κλάδο και διατηρώντας το κόστος λειτουργίας στα ίδια επίπεδα. Η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο, τη Σερβία και το Χονγκ Κονγκ και τώρα σκοπεύει να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της σε διεθνείς αγορές, ειδικότερα στην Ασία. Πίσω από αυτή την εθνική επιτυχία, βρίσκεται μία δυνατή ομάδα ανθρώπων με άριστη γνώση για το προϊόν τους, που μοιράζονται έναν κοινό στόχο και δουλεύουν μαζί οργανωμένα και μεθοδικά για συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση. 

 

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025