Powered by

Περισσότεροι και πιο πλούσιοι οι εκατομμυριούχοι

Οι εκατομμυριούχοι της «διπλανής πόρτας» (hjgh net worth individuals HNWIs) έγιναν περισσότεροι και πιο πλούσιοι, το 2013. Αυτό καταγράφει Έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο (2014 World Wealth Report των εταιρειών Capgemini και RBC Wealth Management), που περιλαμβάνει 2.000.000 νέα μέλη. Συνολικά, σχεδόν 14.000.000 εκατομμυριούχοι κυκλοφορούν, ανά τον κόσμο, και όπως διαβεβαιώνει η έκθεση είναι όλο και πιο δύσκολο να τους διακρίνει κανείς.

Η περιουσία τους έφτασε τα 52,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερη από όση αναλογεί στα 3,5 δισεκατομμύρια των πιο φτωχών κατοίκων του πλανήτη (σύμφωνα με στοιχεία της Oxfam International όπως καταγράφονται στην έκθεση “Working for the Few”). Σχεδόν οι μισοί εκατομμυριούχοι του πλανήτη βρίσκονται σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία, ενώ Γερμανία και Κίνα συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα. Στις τέσσερις αυτές χώρες έχει έδρα το 60% των εκατομμυριούχων όλου του κόσμου. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του νέου πλούτου οφείλεται στο «ράλι» των χρηματιστηρίων και στην «έκρηξη» στις τιμές των ακινήτων.

Τι κάνουν οι εκατομμυριούχοι με τα χρήματά τους;Η έρευνα διαπιστώνει ότι όλο και περισσότεροι προσπαθούν να τα αυξήσουν, αναζητώντας πιο επικερδείς επενδύσεις. Οι σούπερ εκατομμυριούχοι (ultra HNWIs με επενδύσιμη περιουσία πάνω από $30 εκατομμύρια) παραμένουν πιστοί στα γούστα τους: επαύλεις, υπερπολυτελείς θαλαμηγοί και ιδιωτικά τζετ βρίσκονται στην κορυφή των αγορών τους.

Πηγή: euronews

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί