BOCY: Σοβαρό ενδιαφέρον από θεσμικούς

Σημαντικό και σοβαρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, λαμβάνει τις τελευταίες μέρες η Τράπεζα Κύπρου και οι σύμβουλοι της για την έκδοση HSBC, Goldman Sachs και Credit Suisse. Μάλιστα, οι δεσμεύσεις είναι σε τέτοιο βαθμό που εξετάζεται το ενδεχόμενο η αύξηση κεφαλαίου να ξεπεράσει τα 500εκ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος. Εκτιμήσεις δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η αύξηση κεφαλαίου που θα επιχειρήσει η τράπεζα να φτάσει μέχρι και στα 800εκ. ευρώ.

Από την άλλη, θα πρέπει να καμφθεί η αντίσταση των υφιστάμενων μετόχων, οι οποίοι προέκυψαν από το κούρεμα καταθέσεων, των οποίων το ποσοστό θα μειωθεί δραματικά αν η τράπεζα προχωρήσει με έκδοση νέων μετοχών προς θεσμικούς επενδυτές.

Αναλόγως του ύψους της έκδοσης, η συμμετοχή τους υπολογίζεται να μειωθεί από 50% ως 65%. Ο CEO της τράπεζας, John Hourican φαίνεται να πιστεύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για άντληση όσο το δυνατό περισσότερων κεφαλαίων από επενδυτές.  

Η έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης φαίνεται η λιγότερο πιθανή λύση ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η επιλογή για έκδοση υβριδικού εργαλείου  το οποίο θα δίδει δικαίωμα συμμετοχής σε υφιστάμενους και νέους μετόχους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες μόνο το 1% του κεφαλαίου της τράπεζας μπορεί να είναι υβριδικό. 

Πάντως, πράξεις αγοράς μετοχών της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζονται με την τιμή στις πλείστες περιπτώσεις να κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 30 σεντς.

Δειτε Επισης

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα