ImarComms: Προωθεί το Code RED Project

Η ImarComms, εξειδικευμένη στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας,  ξεκλειδώνει το λανσάρισμα και την επικοινωνία του συναρπαστικού Έργου Code RED, εκ μέρους της Κοινοπραξίας του Έργου και της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.  Το Έργο Code RED έχει ως στόχο να συνδράμει στη μείωση των επιπέδων εγκατάλειψης της εκπαίδευσης στην Ευρώπη και κατ΄ επέκταση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, προσφέροντας εναλλακτικές μεθόδους απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων, καθώς και τεχνική εκπαίδευση στο σχεδιασμό και την  ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών.

Με αυτόν τον τρόπο το Έργο αποσκοπεί από τη μια στο να επανεντάξει στην εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση άτομα που έχουν εγκαταλείψει τις ουσιαστικές προσπάθειες, και από την άλλη να δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης συγκεκριμένων ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και δεξιοτήτων εργασίας σε ομάδες, οι οποίες είναι περιζήτητες στο Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό Περιβάλλον.

Μέσα από μια σειρά πρακτικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχεδιασμού και ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών το Έργο Code RED, με την άμεση συμβολή των συμμετεχόντων από χώρες της Κοινοπραξίας, θα αναπτύξει δυο διαδραστικά παιχνίδια για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δυο για φορητές συσκευές (mobile phones).

‘’Το Έργο Code RED θα βοηθήσει άτομα που έχουν αποκλειστεί  από την εκπαίδευση για κοινωνικούς, οικονομικούς ή άλλους λόγους να ‘επαναπρογραμματίσουν’ τη ζωή τους αφού επανενταχθούν στην εκπαίδευση και αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες βάζοντας  νέους στόχους με υψηλότερες προσδοκίες’ δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται από Κοινοπραξία στην οποία μετέχουν οι οργανισμοί Nottingham Trent University (HB), Greenhat Interactive Ltd (HB), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), Provincia Di Parma (Ιταλία) και EuroCy Innovations (Κύπρος).

Η ψηφιακή επικοινωνιακή στρατηγική του Έργου έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από την ImarComms μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και διαδραστικών καναλιών επικοινωνίας σε ολόκληρη την Ευρώπη στοχεύοντας ανέργους και ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Project και το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://codered-project.eu/  και στη σελίδα Facebook codered.project.eu

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)