Powered by

Στο Eurogroup η εκταμίευση των 600 εκ.

 

Η τέταρτη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος βρίσκεται ανάμεσα στα θέματα προς συζήτηση της συνεδρίας του Eurogroup, το οποίο συνέρχεται στο Λουξεμβούργο. Το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, στις αρχές Ιουλίου.

Η τέταρτη αξιολόγηση των τροϊκανών ήταν θετική, πήραμε τα εύσημα από τους διεθνείς δανειστές ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και ότι οι ρυθμοί ύφεσης που προβλέφθηκαν, διαψεύστηκαν από τους Κυπρίους. Σημειώνεται ότι άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εκταμιευθούν από το ΔΝΤ, το οποίο αποφασίζει με βάση τις δικές τους εσωτερικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Eurogroup, το σώμα σκοπεύει να συζητήσει τις εξαμηνιαίες συστάσεις της Επιτροπής για την Ευρωζώνη, την τραπεζική ένωση, την έκθεση του ΔΝΤ για τη ζώνη του ευρώ (Euro Area Policies 2014 Article IV Consultation), την τέταρτη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής και την κατάσταση στο ελληνικό πρόγραμμα. Επίσης, στην ατζέντα βρίσκεται και το πρόγραμμα επιτήρησης της Ιρλανδίας στη μετά μνημονιακή περίοδο της χώρας, την κατάσταση στην Πορτογαλία καθώς και ο προγραμματισμός του σώματος για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Δειτε Επισης

Ώρα αποφάσεων για τις πολλαπλές συντάξεις κρατικών αξιωματούχων-Ενώπιον της Ολομέλειας 13 νομοθετήματα
Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση
Πέτρος Λοής: Ευρύτερο, εξυπνότερο και πιο ανθεκτικό μοντέλο η πρόταση του ΔΗΣΥ για την οικονομία-Προτάσσουμε μεταρρυθμίσεις
Γιώργος Τσακκιστός: Σημαντική προσθήκη για την Laiko Cosmos Trading το «The Famous Grouse»-Ενίσχυση και με νέα προϊόντα
Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης
«Στον αθλητισμό έδωσες και την ψυχή σου...»-Μια βραδιά αφιερωμένη στον ακούραστο υπηρέτη του Ολυμπισμού Κίκη Λαζαρίδη
Οριακές απώλειες στο ΧΑΚ την Τετάρτη
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα εξαγοράζουν το Foody Market-Θα λειτουργεί υπό την επωνυμία Alphamega Express
Χωρίς προϋπολογισμό οι ΕΟΑ-Δαπανούν βάσει του δικαίου της ανάγκης με τη σύμφωνη έγκριση ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ