Επιχειρήσεις: Μειώστε δραστικά το ρεύμα

Tips και οριστικές λύσεις για τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στους χώρους εργασίας

Η μείωση του κόστους ενέργειας αποτελεί μονόδρομο, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο, όπου το κόστος του ηλεκτρικού είναι το ψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι δεδομένο αδιαμφισβήτητο και οι ψαγμένες, αναγκαστικά λόγω και της κρίσης εταιρείες ή όσες διαθέτουν ιδιαίτερες περιβαλλοντικές ανησυχίες, δεν το έχουν απλώς συνειδητοποιήσει. Προχωρούν σε επενδύσεις τόσο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών όσο και σε άλλες που θα συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε να καταστούν μακροπρόθεσμα βιώσιμες και κερδοφόρες. Η επιλογή είναι μία. Οι κυπριακές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν εξοικονομώντας! Μέσα από μια τέτοια στρατηγική τα οφέλη είναι άμεσα στον εταιρικό προϋπολογισμό. Αργά ή γρήγορα η στρατηγική μείωσης του κόστους κάθε εταιρείας θα στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και στην εξοικονόμηση. Κι επειδή τα περιθώρια, λόγω κρίσης, στενεύουν, το «αργά» και το «γρήγορα» έρχονται γρηγορότερα.

Όλες οι λύσεις μαζεμένες
Η ΙΜΗ, κατανοώντας την ανάγκη των επιχειρήσεων για ενημέρωση σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διοργανώνει την Έκθεση και το Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας, στις 8 Ιουλίου 2014, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Το Συνέδριο και Έκθεση Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας έχει ως στόχο να παρουσιάσει στο επιχειρηματικό κοινό της Κύπρου όλες τις διαθέσιμες λύσεις και επιλογές που αφορούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως με τη χρήση φωτοβολταϊκών. Στοχεύει, επίσης, να αναδείξει τις βασικότερες και αποδοτικότερες μεθόδους και υπηρεσίες, καθώς και τα προϊόντα εκείνα που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας σε υφιστάμενα ή υπό ανέγερση κτίρια, επαγγελματικά υποστατικά και μονάδες παραγωγής. Τη διοργάνωση στηρίζουν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΑΣΕΕΞΕ) και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ).

Θέματα συνεδρίου
Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει θέματα, όπως:
•    Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και σχέδια χορηγιών στην Κύπρο για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και εξοικονόμησης ενέργειας (ΕΞΕ)
•    Αναδιοργάνωση και φιλελευθεροποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο. Σύνδεση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με το δίκτυο και ζητήματα που προκύπτουν
•    Ρύθμιση και διασφάλιση της σταθερότητας του δικτύου
•    Τρόποι χρηματοδότησης έργων ΑΠΕ και ΕΞΕ που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις
•    Παροχή καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών μέσω επιλεγμένων συνεργατών
•    Πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα ή υπό ανέγερση κτίρια, επαγγελματικά υποστατικά και μονάδες παραγωγής.

Ακροατήριο: Όλες οι επιχειρήσεις της Κύπρου
Το συνέδριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, γενικούς διευθυντές, οικονομικούς διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε εξοπλισμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης. Απευθύνεται επίσης σε ιδιώτες, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις, τα εργαλεία, τον εξοπλισμό, τις τεχνικές και τις εφαρμογές που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Οργάνωση: ΙΜΗ. Χορηγός: Deloitte Limited. Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, ΙnΒusinessΝews.com, Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και Τηλεόραση Σίγμα. Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Στηρίζουν: Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΑΣΕΕΞΕ) και Σύνδεσμος Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ). Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)