Αναστασιάδης: Κάλεσμα συνεργασίας προς λογιστές

"Προσδοκούμε στη στενή σας συνεργασία για να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες σας, τόσο για τη συνένωση των τμημάτων (σ.σ. ΤΕΠ-ΦΠΑ), όσο και για την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, μέσα και από την θεσμοθετημένη πλέον συμμετοχή σας, όπως έχει διασφαλιστεί με σχετική πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Στο υπουργείο Οικονομικών, πρόσθεσε, έχει αναβιώσει η ομάδα φορολογικής πολιτικής, η οποία θα χειρίζεται τα θέματα των συμβάσεων για αποφυγή διπλής φορολογίας

«Πρέπει να τονίσω ότι πάντοτε αξιολογούμε και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις προτάσεις και εισηγήσεις που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί από τον ΣΕΛΚ. Ορισμένες μάλιστα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης στηρίζονται σε δικές σας προτάσεις». Σημειώνω, πρόσθεσε, τις 11 εισηγήσεις που, μαζί με το ΚΕΒΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον CIPA, έχετε θέσει ενώπιον της κυβέρνησης συνεπεία του ενδιαφέροντός σας για την επανάκτηση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας και την εξομάλυνση του τραπεζικού συστήματος της χώρας. 

«Ταυτιζόμαστε πλήρως στην άποψη ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών, καθώς και η ανάγκη πλήρους εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος είναι κορυφαίας σημασίας». Ο Πρόεδρος παραδέχθηκε δεν έχουν, ακόμα, υλοποιηθεί όλοι οι υψηλοί και φιλόδοξοι στόχοι που έχουμε θέσει, όμως, μέχρι τώρα έχουν γίνει πάρα πολλά. 

«Η Κύπρος παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις, με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και με ψηλό επίπεδο παρεχομένων επαγγελματικών υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα επίτευγμα που κτίστηκε με πολύ κόπο και το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε».

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)