Powered by

Αόριστο ενδιαφέρον για Κυπριακές

 Χωρίς στρατηγικό επενδυτή οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν μπορούν να επιβιώσουν μεσοπρόθεσμα, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, πρόσθεσε όμως ότι το ενδιαφέρον είναι «αόριστο».

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εντείνει τς προσπάθειες προς την κατεύθυνση εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, όμως, όπως είπε, «υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, για την ώρα αόριστο» και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει «πιο συγκεκριμένο».

Αναφέρθηκε εξάλλου στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που υποβλήθηκε στην Κομισιόν, λέγοντας ότι εξαρτάται από την απόφαση αυτή - ενδεχομένως το ερχόμενο φθινόπωρο - αν θα επιβιώσουν οι ΚΑ.

Είπε ότι σε περίπτωση που η Κομισιόν αποφανθεί ότι πρέπει να επιστραφεί στο κράτος η στήριξη που δόθηκε, «η εταιρεία θα κλείσει», προσθέτοντας όμως ότι δεν μπορεί να γνωρίζει την απόφαση.

Αναφερόμενος στην πώληση της χρονοθυρίδας στο Χήθροου, είπε ότι αυτή συμπεριλαμβανόταν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και πρόσθεσε ότι «όπως είναι τα πράγματα, η διαδρομή για τις ΚΑ είναι ζημιογόνα».

Είπε εξάλλου ότι δεν είναι λύση η πώληση στοιχείων ενεργητικού για να επιβιώσει η εταιρεία, αλλά θα πρέπει να κάνει λειτουργικά κέρδη.

Το γεγονός ότι πωλήθηκε η κανονιοθυρίδα, της δίνει περισσότερη ευελιξία για τις διαπραγματεύσεις με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαφορά στην τιμή πώλησης της τελευταίας χρονοθυρίδας, που ανήλθε στα 31 εκ., ο Υπουργός είπε ότι πρόκειται για τιμή αγοράς, καθώς είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον για τις αεροπορικές εταιρείες.

Σε ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για πώληση και άλλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, είπε ότι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία προς πώληση, με τις Κυπριακές Αερογραμμές να διαθέτουν ένα ιδιόκτητο αεροπλάνο και πέντε ενοικιαζόμενα.

«Η περιουσία της εταιρείας είναι το όνομα και το πελατολόγιο της» κατέληξε ο Υπουργός.

Δειτε Επισης

Πρώτη συνεδρία Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΕΒ υπό τον Γιώργο Παντελίδη-Αναπληρωτής πρόεδρος ο Δημήτρης Ζορπάς
Κομισιόν: Τα πέντε θετικά στοιχεία στην κυπριακή οικονομία και πέντε συστάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις
Γιάννης Μισιρλής: Κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας ο τομέας των ακινήτων
Πρωταθλήτρια στη μείωση της ανεργίας τον Απρίλιο η Κύπρος-Ιστορικό χαμηλό στον αριθμό των άνεργων νέων
Θ. Μιχαηλίδης: Αυξημένες οι πληρότητες των ξενοδοχείων το πρώτο εξάμηνο-Η εικόνα για το τριήμερο του Κατακλυσμού
Ενώνουν δυνάμεις για προώθηση της επιχειρηματικότητας νέων στον τουριστικό τομέα ΟΝΕΚ και ΕΤΑΠ Λάρνακας-Υπέγραψαν MoU
Επεκτείνει το πρόγραμμα υπηρεσιών το Skywards της Emirates-Αποκλειστικές εμπειρίες στην Coca-Cola Arena
Ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες το τριήμερο του Κατακλυσμού η επαρχία Αμμοχώστου-Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει
Άνοιξαν οι αιτήσεις για το σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων σε ορεινά και Πύργο Τυλληρίας
Σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα για περιηγήσεις και κρατήσεις από ΕΤΑΠ Λάρνακας