Amazon: Ετοιμάζει smartphone…

Στο παιχνίδι της κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζεται να μπει και η Amazon. Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη 18 Ιουνίου το πρώτο της smartphone ώστε να ανταγωνιστεί την Apple και την Google. Ωστόσο, το ερώτημα που θέτουν οι αναλυτές είναι εάν μπορεί η Amazon να γίνει σοβαρός υποψήφιος στην ήδη μεγάλη κι ανταγωνιστική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

 Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, το επικείμενο smartphone θα έχει ολογραφικό 3D interface, με  τέσσερις υπέρυθρες κάμερες  στην καθεμιά από τις τέσσερις γωνίες του τηλεφώνου. Αυτές οι κάμερες θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τη θέση του προσώπου του χρήστη και τα μάτια σε σχέση με την οθόνη του τηλεφώνου, επιτρέποντας στο λογισμικό της Amazon να κάνει συνεχείς προσαρμογές στην τοποθέτηση των στοιχείων που εμφανίζονται στην οθόνη.

Όπως δημοσιεύει η Telegraph, ο Thomas Husson, αναλυτής της Forrester δήλωσε ότι «παρά το μεγάλο πόλεμο  με την Apple ή την Google, η Amazon δεν είναι σε θέση να γίνει ένας παγκόσμιος παίκτης στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς smartphone».

Καταληκτικά, οι αναλυτές της Forrester συμπεραίνουν ότι η Amazon είναι δύσκολο να κάνει τη διαφορά, εφόσον ούτε την οικονομική ευχέρεια έχει όπως την Google ή την Apple, ούτε διαθέτει το δικό της δίκτυο. Αναφέρουν επίσης ότι οι άλλες εταιρείες έχουν ένα προβάδισμα σχετικά με τη δημιουργία εφαρμογών, των υπηρεσιών που παρέχουν, ενώ υπάρχει εμπιστοσύνη για την ποιότητα, έτσι η Amazon θα πρέπει να κάνει κάτι μεγάλο για να τραβήξει την προσοχή.  Σημειώνουν ότι «υπάρχουν πολλά που η Amazon θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει για να προσελκύσει πελάτες, όπως δωρεάν παράδοση και κουπόνια για βιβλία και μουσική».

ΠΗΓΗ: Telegraph

Δειτε Επισης

Η Zooki παρουσιάζει το νέο Magnesium Zooki-Ο πιο απολαυστικός τρόπος να χαλαρώσεις, να ανακάμψεις και να επαναφορτιστείς
Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Ακρόπολις, με 1η και 3η θέση στο βάθρο των νικητών
Bazaraki & AskWire: Τι αποκαλύπτουν τα δεδομένα για την αγορά ακινήτων στην Κύπρο (podcast)
Toyota Gazoo Racing: Οδηγεί την κούρσα του WRC μετά το Ράλι Ακρόπολις
Σημαντική διάκριση για το Hyundai IONIQ 5 N… Βραβεύτηκε ως Five-Star Car
4ο CITEA Digital Cyprus Conference: Η τεχνολογία ως επιταχυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης (video)
Διπλή αναγνώριση για τη Hyundai στα βραβεία Autotrader Drivers’ Choice Awards 2025
Gynetronics: H κυπριακή start-up που καινοτομεί στη γυναικεία υγεία (video)
Διεθνείς διακρίσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ
Παραδόθηκαν από την CTC Automotive οι νέες ηλεκτρικές λιμουζίνες κυβερνητικών αξιωματούχων