Powered by

Οι μεγάλοι οφειλέτες του ΤΕΠ

Σημαντικά στοιχεία για τις οφειλές στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ), παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της φοροεισπρακτικής ικανότητας του Τμήματος με τον ΦΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, οι συνολικές οφειλές κατά το τέλος του 2013 προς το ΤΕΠ ανέρχονται σε 526,7 εκ. ευρώ, τα οποία οφείλονται από συνολικά 71.633 άτομα.

Πιο ειδικά, αναφέρεται πως 46.449 άτομα οφείλουν στο ΤΕΠ έως και 1.000 ευρώ, την ώρα που άλλα 6.687 άτομα χρωστούν ποσά που κυμαίνονται από 1.000 έως και 2.000 ευρώ. Παράλληλα, ποσά από 2.000 μέχρι 3.000 ευρώ οφείλουν 3.305 άτομα, ενώ 2.326 χρωστούν στο Τμήμα ποσά από 3.000 έως 4.000 ευρώ.

Τριψήφιος αριθμός ατόμων οφείλει στο ΤΕΠ ποσά μέχρι 500 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που τα άτομα που οφείλουν στον Τμήμα ποσά που ξεπερνούν το μισό εκ. ευρώ αντιστοιχούν στο 31% των συνολικών οφειλών. Ο αριθμός των συγκεκριμένων οφειλετών ανέρχεται σε 127 άτομα.

 

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Εκστρατεία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταποίηση τον Μάιο και τον Νοέμβριο