ΚΕΑ: Πέντε πυλώνες για Ανάπτυξη και Ανεργία

Το Κέντρο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης (ΚΕΑ) πραγματοποίησε διάσκεψη με θέμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Απάντηση στην Ύφεση και Ανεργία».  
Στα πρώτα στάδια της δράσης του, το ΚΕΑ θα επικεντρωθεί σε πέντε βασικούς πυλώνες:
1. Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας με την ανεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης και τη δημιουργία διαγνωστικού εργαστηρίου επιχειρηματικής ικανότητας και καινοτομίας (Ακαδημία Καινοτομίας), για την απλούστευση της δημιουργίας επιχειρήσεων (one-stop shop), για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της απασχόλησης.
2. Ακαδημία Νεανικής Επιχειρηματικότητας: Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας για άτομα 21-35 ετών, που φιλοδοξούν να ιδρύσουν και να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση.

3. Ακαδημία Ανάπτυξης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας: Προώθηση και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μέσα από την παροχή της απαιτούμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και τεχνογνωσίας.

4. VIP Club Business Success: Μία εναλλακτική μορφή σύγχρονης δικτύωσης, που παρέχει ευκαιρίες για επικερδείς συνεργασίες και συνέργιες, επαγγελματική καταξίωση και προσωπική ευημερία.
5. Σχέδιο «Αρισταίος»/Κόμβος Εργασιακής Δικτύωσης: Ενίσχυση της διαχρονικής επαγγελματικής αποκατάστασης, κυρίως για τους νέους, τις γυναίκες, τους νέους πτυχιούχους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσα από την παροχή βραχείας «έξυπνης» εξειδίκευσης.
Το ΚΕΑ είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αποστολή την προώθηση νέων ιδεών, μεθόδων και τεχνικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Με πυξίδα την ανθρώπινη ευημερία και όπλο την καινοτομία, στοχεύει στην στήριξη ατόμων και οργανισμών, μέσα από την ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το ΚΕΑ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν μοναδικό πολυδύναμο κόμβο στήριξης και δικτύωσης κερδοφόρων συνεργασιών και διαχρονικής απασχόλησης. Τα μέσα επίτευξης των σκοπών του είναι οι μελέτες, η εκπαίδευση και κατάρτιση, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες συναφείς δραστηριότητες.
Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Κράτους, να αντιμετωπιστούν δυναμικά και διαχρονικά οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και τα συνακόλουθα κρίσιμα προβλήματα που έχουν σημαδέψει την οικονομία και κοινωνία της Κύπρου. Το ΚΕΑ φιλοδοξεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων, όπως η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, η δραματική μείωση της ρευστότητας και της επικερδότητας των επιχειρήσεων, και η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση θεμελιωδών τομέων του κυπριακού επιχειρηματικού κορμού. Στην προσπάθειά του αυτή, έχει στρατηγικούς συνεργάτες το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα Επιχειρείν Δρ@ση και τη συνομοσπονδία Business Angels Europe.  

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)