Ψάχνοντας επενδυτικά ταμεία

Η Κύπρος, μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια με πετυχημένους προορισμούς επενδυτικών ταμείων όπως τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο, ωστόσο είναι απαραίτητο νέες νομοθεσίες και μετατροπές να γίνουν άμεσα.

Αυτά αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ό πρόεδρος του Cyprus Investment Funds Association, Άγγελος Γρηγοριάδης στο νέο τεύχος του περιοδικού Gold, που κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο, 14 Ιουνίου. 

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τους στόχους του CIFA και τις προτεραιότητές του, ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρει πως σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για το Μάιο 2014, ο αριθμός των αναγνωρισμένων Διεθνών Συλλογικών Επενδυτικών Σχημάτων (International Collective Investment Schemes) στην Κύπρο ανήλθε σε 100 ενώ περισσότερα από 50% του αριθμού αυτού έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Είμαστε πεποισμένοι πως με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε θα επιτύχουμε σημαντική ανάπτυξη του τομέα σε σύγκριση με όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», αναφέρει ο κ. Γρηγοριάδης ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την τεράστια σημασία των συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας: «Το δίχτυο συμφωνιών διπλής φορολογίας της Κύπρου πρέπει να επεκταθεί όχι μόνο για να συμπεριλάβει νέες αγορές αλλά κάποιες συμφωνίες πρέπει να αναθεωρηθούν και να επαναδιαπραγματευθούν», τονίζει.

Το τεύχος Ιουνίου του Gold συμπεριλαμβάνει ειδικό αφιέρωμα με εταιρείες που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα επενδυτικών ταμείων ως ενεργά μέλη του CIFA.

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)