Μία φωνή για Κύπριους και Έλληνες πλοιοκτήτες

Κατά τη διάρκεια της ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων , 2-6 Ιουνίου 2014, η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών διοργάνωσε γεύμα εργασίας μεταξύ του κ. Μάριου Δημητριάδη, Υπουργού Συγκοινωνιών & Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου και Μελών της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών με στόχο τον καθορισμό κοινής εθνικής ναυτιλιακής πολιτικής σε ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος.
Στις συζητήσεις που έγιναν τέθηκαν δύο βασικοί στόχοι. Πρώτον, η προώθηση και ενίσχυση του Κυπριακού και Ελληνικού Νηολογίου και δεύτερον, η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο σημαιών ώστε οι δύο χώρες να παρουσιάζονται με μια φωνή στα διάφορα διεθνή forum.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι αν η Ελληνική και η Κυπριακή Σημαία δεν παραμείνουν ισχυρές τότε θα μειωθεί το κύρος των Ελληνοκυπριακών συμφερόντων στον ΙΜΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Θα κυριαρχήσουν απόψεις που προωθούν τις περιφερειακές λύσεις και όχι τις διεθνείς και αυτό θα πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Επομένως. Προστίθεται,  η υιοθέτηση μιας κοινής πολιτικής σε ζητήματα που είναι σε εξέλιξη είναι απαραίτητη και πρωταρχικής σημασίας.

Τέλος, τα μέλη της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών ζήτησαν από τους Έλληνες συναδέλφους τους όταν δεν έχουν πρώτη επιλογή την ελληνική σημαία, να προτιμούν την Κυπριακή και όχι σημαίες τρίτων χωρών εκτός Ευρώπης.
Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η κοινή ναυτιλιακή πολιτική των δύο χωρών και θα διατηρηθεί η ισορροπία στη χάραξη των νομοθεσιών που προωθούν τα συμφέροντα  Ελληνοκύπριων εφοπλιστών.

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)