Ο CIFA μέλος του European Fund and Asset Management Association

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (European Fund and Asset Management Association (EFAMA) στην Ετήσια Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) ως μέλους.

Η απόφαση αυτή αποτελεί το αποτέλεσμα της αξιολόγησης που έτυχε ο κυπριακός οργανισμός από κλιμάκια του EFAMA. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για τον τομέα των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων αλλά και την κυπριακή οικονομία γενικότερα.

Μέλη του EFAMA αποτελούν οι εθνικοί σύνδεσμοι οργανισμών συλλογικών επενδύσεων καθώς και οργανισμοί με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους περίπου 15 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας εφόσον αποτελούν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης.

Η προώθηση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και η άριστη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από τους επαγγελματίες του κλάδου, κάτι που καταδεικνύεται από τη σημερινή επιτυχία, αναμένεται να βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο CIFA, ενδυναμωμένος από την παρουσία του ως μέλος του EFAMA, θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για να καταστεί η Κύπρος ένας ελκυστικός προορισμός για εγγραφή και διαχείριση οργανισμών συλλογικών επενδύσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  CIFA θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη του, τους επαγγελματίες του κλάδου, την κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τους άλλους φορείς για την αμέριστη τους στήριξη.

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)