SPRITE με γλυκαντικό από το φυτό Στέβια

Κυκλοφόρησε η νέα Sprite με γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

Το γλυκαντικό από το φυτό στέβια είναι φυσικής προέλευσης και δεν περιέχει καθόλου θερμίδες. Χάρη στο γλυκαντικό από τα φύλλα του φυτού στέβια, η Sprite έχει 30% λιγότερες θερμίδες, λόγω 30% λιγότερων σακχάρων που περιέχει σε σύγκριση με τα περισσότερα αεριούχα αναψυκτικά lemon-lime με ζάχαρη στην Ελλάδα.

Η χρήση του γλυκαντικού από εκχύλισμα στέβιας στη Sprite έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της περιεκτικότητας σε σάκχαρα κατά 30%, με την απίθανη κιτρώδη γεύση της Sprite να παραμένει αναλλοίωτη.

H στέβια είναι ένα φυτό που ενδημεί στην Παραγουάη και είναι συγγενικό με διάφορα βότανα και άνθη, όπως το χαμομήλι, η μαργαρίτα, το χρυσάνθεμο και άλλα, από το οποίο παράγονται οι γλυκοζίτες στεβιόλης με φυσική, γλυκιά γεύση. Αυτά τα γλυκαντικά έχουν μηδενικές θερμίδες και στη Νότιο Αμερική χρησιμοποιούνται εδώ και δύο αιώνες.

Το γλυκαντικό από εκχύλισμα στέβιας που χρησιμοποιείται στη Sprite αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καινοτόμου στρατηγικής που ακολουθεί η The Coca-Cola Company στο συγκεκριμένο τομέα.

Στην Κύπρο, εμφιαλωτής της TheCoca-ColaCompany είναι η Α/φοί Λανίτη, που δραστηριοποιείται εδώ και 70 χρόνια στην κυπριακή αγορά κι αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών.

Δειτε Επισης

Ξεκινά την παραγωγή του ηλεκτρικού pickup D-MAX EV η Isuzu
Η Samsung παρουσιάζει την gaming οθόνη OLED 500Hz: Odyssey OLED G6
Kia EV3: «Best of the Best» στα Red Dot Awards 2025
Ανανεωμένο Toyota Corolla Cross με έκδοση GR SPORT στη γκάμα του
Jeep Invasion 4: Η απόλυτη Jeep εμπειρία επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ
Double the Coffee Experience: Δύο νέες γεύσεις από τον καφέ Pokka
Volkswagen: Πτώση 40% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου λόγω δασμών και υψηλότερου κόστους παραγωγής
Το Kia EV3 αναδείχθηκε «2025 World Car of the Year»
To Hyundai INSTER «Καλύτερο Παγκόσμιο Ηλεκτρικό» του 2025
Επεκτείνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της η Toyota