Χ.Αγγελίδης: Ο Kύπριος σωτήρας της Abercrombie & Fitch;

O κυπριακής καταγωγής Χρίστος Αγγελίδης άφησε την αλυσίδα ρούχων Next και διορίστηκε πρόεδρος της εταιρείας Abercrombie & Fitch. Ο κ. Αγγελίδης εργάστηκε στην εταιρεία Next για 28 χρόνια, ενώ ήταν product director τα τελευταία 14 χρόνια. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Αγγελίδης παραιτήθηκε αμέσως από το ΔΣ, ενώ θα αποχωρήσει από την εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Η Next δεν σκοπεύει να βρει άμεσα αντικαταστάτη στο ΔΣ, αν και η αλυσίδα ρούχων θα κάνει αλλαγές στους επόμενους μήνες. 

Πάντως, η μετοχή της Next, μιας από τις εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις στο εμπόριο, έπεσε σχεδόν 2 μονάδες (στις £65.15) με το άκουσμα της αποχώρησης του κ. Αγγελίδη.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος λιανικών πωλήσεων Richard Hyman, δήλωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει και να διαχειριστεί την απώλεια του κ. Αγγελίδη, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Λόρδος Wolfson, είχε χτίσει στέρεα δομή στην ηγετική πυραμίδα της εταιρείας.  «Ο Χρήστος έχει κάνει φανταστική δουλειά, αλλά η “παράσταση” θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. Η κληρονομιά του θα είναι ακριβώς αυτό», είπε ο κ. Hyman.

Ο Χρίστος Αγγελίδης θα έχει τη συνολική ευθύνη για όλα τα προϊόντα και τις δραστηριότητες  της Abercrombie αλλά και για το παιδικό της τμήμα, ενώ θα είναι υπόλογος στο διευθύνοντα σύμβουλο  Mike Jeffries.

Τέλος, οι FT αναφέρουν ότι ο διορισμός του κ. Αγγελίδη έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για την Abercrombie. Η Abercrombie προσπαθεί να μειώσει τις ζημιές της και έχει επιδιώξει ανανέωση του ΔΣ ώστε να επιλύσουν τις εσωτερικές διαφορές που έχουν με έναν επενδυτή ο οποίος είχε κατηγορηθεί για «αποτυχημένη ηγεσία χρόνων».

Δειτε Επισης

Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Συγχαίρει Γ. Παντελίδη για εκλογή στην Προεδρία ΟΕΒ ο ΠΙΣ-«Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία»
Σημαντική διάκριση για τον επιχειρηματία John Christodoulou-Βραβεύτηκε με το «Maria Callas Grand Prix Monaco»
Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου