Powered by

H Emirates ακυρώνει παραγγελία από την Airbus

Η Airbus Group NV δήλωσε ότι η Emirates Airline έχει ακυρώσει μια παραγγελία για 70 jets A350. Η Emirates δεν θα αποκτήσει 50 αεροσκάφη τύπου Α350-900s, το μοντέλο που αυτή τη στιγμή κάνει δοκιμαστικές πτήσεις, και 20 μεγαλύτερα Α350-1000s, όπως αναφέρει η Airbus σε ανακοίνωσή της.

Η συμφωνία έχει συνολική αξία 21,6 δισ. δολαρίων με βάση τις τρέχουσες τιμές. Όταν δόθηκε η παραγγελία το 2007, η αξία της διαμορφωνόταν στα 16 δισ. δολάρια, αν και κατασκευάστριες εταιρείες αεροπλάνων παραδοσιακά προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στους νέους πελάτες.

Ο πρόεδρος της Emirates, Tim Clark είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το Α350 θα ήταν ένα καλό αεροπλάνο για πολλές αεροπορικές, αν και θα είχε απλώς έναν μικρό ρόλο στον στόλο του. Η Emirates, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία με βάση τη διεθνή κίνηση, είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής για το 777s της Boeing και για το Α380 της Airbus. Η αεροπορική εταιρεία το Νοέμβριο συμφώνησε να αυξήσει την παραγγελία για το Α380 στα 140 αεροσκάφη.

Η Airbus είχε δεχθεί παραγγελίες για 812 αεροσκάφη τύπου Α350 μέχρι τον Μάιο, μεταξύ των οποίων και την παραγγελία από την Emirates. Η Emirates ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης για το Α350 μαζί με τη Singapore Airlines. Μόνο η Qatar Airways Ltd είχε αγοράσει περισσότερα. Η Qatar, η οποία αγοράζει 80 αεροσκάφη τύπου Α350s, πρόκειται να λάβει το πρώτο φέτος.

Τα αεροπλάνα της Emirates επρόκειτο να παραδοθούν το 2019, δίνοντας στην Airbus αρκετό χρόνο. Η ζήτηση για το Α350 είναι ισχυρή επομένως οι τιμές που μπορεί να πετύχει η κατασκευάστρια εταιρεία από έναν νέο αγοραστή, ίσως είναι υψηλότερες από το ποσό που δεσμεύτηκε να πληρώσει η Emirates.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί