Powered by

Υπουργικό: Ποιοι δικαιούνται υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Το Υπουργικό Συμβούλιο, υλοποιώντας το αίτημα της Βουλής των Αντιπροσώπων για ετοιμασία Κανονισμών που θα διέπουν τη χρήση υπηρεσιακού οχήματος έχει καταλήξει στην ακόλουθη πρόταση η οποία θα τεθεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για λήψη τελικής απόφασης.

Με βάση αυτή την πρόταση, πέραν των όσων ήδη περιλαμβάνονται στη σχετική νομοθεσία που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων (δηλαδή για χρήση υπηρεσιακού οχήματος από τους Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Γενικό Ελεγκτή, πρώην Πρόεδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων), δικαιούχοι (ex officio) για παραχώρηση υπηρεσιακού οχήματος για αποκλειστική χρήση, αποφασίστηκε ότι είναι οι Υπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δικαιούχοι για λόγους ασφάλειας, είναι επίσης ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο Προϊστάμενος της ΚΥΠ.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους σημερινούς δικαιούχους, το Υπουργικό Συμβούλιο εισηγείται όπως διατηρήσουν το υπηρεσιακό τους όχημα πάνω σε προσωπική βάση μέχρι την αφυπηρέτησή τους ή τη λήξη της θητείας τους και εν πάση περιπτώσει όχι πέραν της 1ης Ιανουαρίου 2016, με εξαίρεση στις περιπτώσεις, όπου η παραχώρηση υπηρεσιακού οχήματος ρητά διαλαμβάνεται σε υφιστάμενη σύμβαση απασχόλησης που λήγει μετά την 1η Ιανουαρίου 2016, οπόταν και θα το διατηρήσουν μέχρι τη λήξη ή τον τερματισμό της εν λόγω σύμβασης.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση υπηρεσιακού οχήματος εντός των ορών εργασίας για υπηρεσιακούς σκοπούς θα επιτρέπεται στη βάση προνοιών που περιλαμβάνονται στους Κανονισμούς και με ευθύνη της κάθε Υπηρεσίας. Η μεταφορά από και προς την οικία δεν θεωρείται υπηρεσιακή υποχρέωση.

 

Δειτε Επισης

Με πτώση έκλεισε τη Δευτέρα το ΧΑΚ
Στην Ολομέλεια οι αποφάσεις για πολλαπλές συντάξεις-Θολό το τοπίο, με πολλά τα ανοιχτά ζητήματα
Πάει για ψήφιση η Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων-Η δημιουργία και οι αρμοδιότητες της ΕΜΕΚ
Οι καλοπληρωμένοι και οι υπαμειβόμενοι τομείς-Οι κλάδοι με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες απολαβές
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου στις κοινότητες της ανατολικής Λεμεσού-«Ο υπουργός ενδιαφέρεται πάρα πολύ...»
Χτίζει γέφυρες με Στρασβούργο και Βρυξέλλες το ΕΒΕΛ...Τα είπαν με τους ευρωβουλευτές οι επιχειρηματίες της Λεμεσού
Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ στην τελευταία συνεδρία του Μαΐου
Τα συμπεράσματα της διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των κοινοβουλίων μεσογειακών κρατών
Νέο εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων πρότεινε η Μαρία Παναγιώτου στον Επίτροπο Χάνσεν
Απάντησε με λιβελλογράφημα, επιβεβαιώθηκε ως λασπολόγος ο Φαίδωνας...Τρίζει όντως αντί η άμαξα ο αμαξηλάτης