Δύσκολες μέρες για το εμπόριο στην Κύπρο

Ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για το μήνα Φεβρουάριο 2014 ανήλθε στις 72,5 μονάδες παρουσιάζοντας μείωση 6,1 μονάδες ή 7,8% σε σύγκριση με 78,6 τον Ιανουάριο 2014. Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2013 ο Δείκτης παρουσίασε μείωση 1,6 μονάδες ή 2,1%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014 ο Δείκτης παρουσίασε μείωση 2,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για το μήνα Μάρτιο 2014 αυξήθηκε κατά 3,8 μονάδες ή 5,2% και έφτασε στις 76,3 μονάδες σε σύγκριση με 72,5 το Φεβρουάριο 2014. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014 ο Δείκτης προκαταρκτικά υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 0,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Πτώση και στην αξία
Ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για το μήνα Φεβρουάριο 2014 ανήλθε στις 74,8 μονάδες παρουσιάζοντας μείωση 5,4 μονάδες ή 6,7% σε σύγκριση με 80,2 μονάδες τον Ιανουάριο 2014. Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2013 ο Δείκτης παρουσίασε μείωση 2,9 μονάδες ή 3,7%.
Για την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2014 ο Δείκτης σημείωσε μείωση 4,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για το μήνα Μάρτιο 2014 έφτασε στις 79,7 μονάδες και παρουσίασε αύξηση 4,9 μονάδες ή 6,5% σε σύγκριση με 74,8 μονάδες το Φεβρουάριο 2014.Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014 ο Δείκτης προκαταρκτικά υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 2,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

ΠΗΓΗ: Στατιστική Υπηρεσία

 

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Υπευθυνότητα και συμμόρφωση: Ο ρόλος των καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης στην προστασία των ανήλικων καταναλωτών
Πέντε συγκεκριμένες εισηγήσεις από ΣΕΜΗΟ για ουσιαστική και αποτελεσματική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση
Το νέο κατάστημα Starbucks στην Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του-Έμφαση στην αισθητική και στη συνολική εμπειρία (photos)
Ένα «e-kalathi» στη μέγγενη της αγοράς που απογοήτευσε λιανέμπορους και καταναλωτές
Σώτος Τρικωμίτης: Μπάχαλο με τις χορηγίες για την ηλεκτροκίνηση, εξαντλήθηκαν σε μερικά δευτερόλεπτα
Το μεγαλύτερο deal της REMU, ο στόχος που ξεπέρασε και η επένδυση μαμούθ που ετοιμάζει η Columbia στο Secret Valley
Περισσότερα από 80 έργα κόστους άνω του €1 δις για την πόλη και επαρχία Λευκωσίας-Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη