Professional Services: Έρχονται αλλαγές

Όλες οι ανακατατάξεις, τα μέτρα και οι νέοι κανονισμοί στο Professional Services to International Businesses’ Conference.

Παρά τα πλήγματα που δέχθηκε η αξιοπιστία του - αποτέλεσμα του περιορισμού διακίνησης κεφαλαίων, της συνεχούς δυσφήμισης από τον ξένο Τύπο και της αξιολόγησης του νησιού από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ως «μη συμμορφούμενου» με τα διεθνή πρότυπα για τη φορολογική διαφάνεια - ο κλάδος των επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός απ’ ό,τι αναμένετο.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η χώρα παραμένει ένας αξιόπιστος και αξιόλογος προορισμός για επενδυτές ίσως να αποτελεί και τη λύση για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Είναι σημαντικό, όμως, να αποφευχθεί τυχόν εφησυχασμός για το μέλλον του κλάδου και να ληφθούν μέτρα για την περαιτέρω ενδυνάμωσή του.

Επιβάλλεται να γίνουμε πρότυπο στην εφαρμογή των κανονισμών και των μέτρων που προωθούνται σε διεθνές επίπεδο για τη ρύθμιση του κλάδου. Απαραίτητες οι νομοθετικές ρυθμιστικές πρόνοιες των κανονισμών για αποφυγή φορολογίας, φορολογική απάτη, φορολογικό απόρρητο, διαφάνεια, ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αρμόδιων Αρχών, ξέπλυμα και άλλα. Παράλληλα, η Κύπρος πρέπει να εξεύρει νέες αγορές για να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα όσον αφορά στα καινούρια προϊόντα που προσφέρει, IPBox, Funds και άλλα, καθώς και τρόπους που θα επιτρέψουν την εναρμόνιση και αξιοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθούν χώρες από τις οποίες παραδοσιακά το νησί προσελκύει επενδυτές.

Το Συνέδριο
Το 6ο Professional Services to International Business Conference θα παρουσιάσει τις τελευταίες τάσεις στο χρηματοοικονομικό κλάδο, συμπεριλαμβανόμενων και των αλλαγών πολιτικής, καθώς και τις εξελίξεις στην εξυπηρέτηση των διεθνών επενδυτών, των high net-worth individuals (HNWI) και των οργανισμών.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, από τις 08:30 έως τις 17:00, στο ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσίας.

Οργανωτής: IMH και περιοδικό Gold. Υποστηρικτές: Cyprus Fiduciary Association (CFA). Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό INBusiness και INBusinessNews.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής: ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)