Eurosuccess Consulting: Πιλοτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού έργου LeAn

Ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα “LEarning from Analogies (LeAn)” ως Συντονιστής του έργου, το οποίο έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση κάτω από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (Lifelong Learning Programme), από την αρμόδια διαχειριστική Αρχή στην Κύπρο, το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης. Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από Κύπρο, Πολωνία, Βέλγιο, Ιταλία και Ρουμανία. Από την Κύπρο, εκτός από την Eurosuccess Consulting συμμετέχει και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕ Λευκωσίας).

Το έργο LEAN σκοπό έχει να μεταφέρει καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες όσον αφορά την εκπαίδευση σε θέματα ικανότητας επίλυσης προβλημάτων και λήψης στρατηγικών αποφάσεων. Μαθαίνοντας και εκπαιδεύοντας με βάση θέματα τα οποία προφανώς δεν έχουν σχέση με τα συγκεκριμένα εργασιακά προβλήματα τους, οι επιχειρηματίες θα είναι σε θέση να υιοθετήσουν τη νέα μεθοδολογία σκέψης. Η κάθε χώρα η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα έχει αναπτύξει το δικό της, Εθνικό, θέμα εκπαίδευσης, όπου για την Κύπρο θα έχει θέμα την ‘’Ανάπτυξη μετά την Τουρκική εισβολή: Από τα ερείπια στο οικονομικό θαύμα’’.

Η πιλοτική εκπαίδευση των παραχθέντων εκπαιδευτικών υλικών διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στην Λευκωσία, την Πέμπτη 29 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 1500-1800, στα γραφεία του ΕΒΕ Λευκωσίας. Στην πιλοτική εκπαίδευση συμμετείχαν Ιδιοκτήτες και Διευθυντικά Στελέχη επιχειρήσεων. Η Κυπριακή Αναλογία, παραδόθηκε προς τους συμμετέχοντες από τους εμπειρογνώμονες κύριο Σάββα Γιαλλουρίδη, Ιστορικό - Εκπαιδευτικό και κύριο Μιχάλη Μαϊμάρη, Σύμβουλο επιχειρήσεων και εκπαιδευτή.

Τέλος, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου ένα σύντομο επεξηγηματικό βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου και σκοπό έχει να βοηθήσει στην κατανόηση της φιλοσοφίας του προγράμματος και στην προώθηση των αποτελεσμάτων του. Το εν λόγω βίντεο, παρουσιάζει μία επιτυχημένη αναλογία όπου μέσω της λειτουργίας μίας μπάντας Τζαζ παρουσιάζονται και αναλύονται, με τη συμμετοχή και των συμμετεχόντων, διάφορες οργανωτικές μέθοδοι και προσεγγίσεις οι οποίες θα πρέπει, ή δεν θα πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις, να εφαρμόζονται μέσα σε ένα οργανισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.projectlean.eu  ή την ιστοσελίδα της Eurosuccess Consulting www.eurosc.eu .

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)