Powered by

Στις αγορές με ισχυρούς «νονούς»

Με ισχυρά ονόματα στον χώρο της επενδυτικής τραπεζικής θα επιχειρήσει το κυπριακό κράτος να βγει εκ νέου στις αγορές μετά από χρόνια απουσίας. Το υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε την Τρίτη πως διόρισε τις Deutsche Bank, Goldman Sachs International, HSBC, UBS Investment Bank και VTB Capital να διευθετήσουν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αν και ακόμα δεν οριστικοποιήθηκε, η έκδοση θα είναι κοντά στα 500εκ. ευρώ με στόχο να αποπληρωθεί εσωτερικός δανεισμός που λήγει ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα στην οικονομία.

Το κράτος θα προχωρήσει με έκδοση Euro Medium Term Note. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούλιο του 2014, λήγει συνολικό χρέος 2.5δις ευρώ εκ των οποίων τα 2δις ευρώ αποτελούν Κρατικά Ονομαστικά Χρεόγραφα Αναπτύξεως και τα 500εκ. ΕΜΤΝ.

 

Δειτε Επισης

Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα οι διελεύσεις μέσω της Πράσινης Γραμμής το 2024
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Στοιχεία του Γ.Λογιστηρίου
Tιμολόγηση με βάση χρήση στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές ζητά από την Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπορίου
Ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕ Λεμεσού-Τα επόμενα βήματα για τις εξαγγελίες Νίκου Χριστοδουλίδη
Τμήμα Φορολογίας: Αναθεωρημένη έκδοση εργαλείου υπολογισμού τέλους χαρτοσήμου
Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ
Στα €551,2 εκατ. το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο πεντάμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες