Κορυφαίοι ξένοι CEOs στην Κύπρο

Το προφίλ και η επαγγελματική πορεία διευθυνόντων συμβούλων σε μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο, δημοσιεύονται στο ειδικό ένθετο του IN Business Μαΐου που αφορά τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο. Πολυεθνικές εταιρείες αλλά και μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις έχουν στην κορυφή της διευθυντικής πυραμίδας τους ξένα άτομα, με πλούσιες εμπειρίες, γνώσεις και πρακτικές εφαρμογές στη διαχείριση των επιχειρήσεων.

Thierry Noyer
Γενικός διευθυντής, Carrefour Κύπρου

Ξεκίνησε την καριέρα του στο λιανικό εμπόριο το 1976 στο Comptoirs Modernes στη Γαλλία και από το 1983 εντάχθηκε στον Όμιλο Carrefour. Από το 1988 εργάστηκε για τον Όμιλο Carrefour σε χώρες του εξωτερικού, όπως, ΗΠΑ, Ελλάδα και Αργεντινή. Διαχειρίστηκε θέσεις, όπως, διευθυντής καταστήματος, επαρχιακός και περιφερειακός διευθυντής. Από τον Οκτώβριο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή στην Carrefour Κύπρου.

Διονύσης Πυροβολισιάνος
Διευθυντής καταστήματος, ΙΚΕΑ Κύπρου

Ανέλαβε τη θέση αυτή μετά από τη μετάθεση του Κωνσταντίνου Μουρουζίδη στην ΙΚΕΑ Αγγλίας. Προτού αναλάβει τα ηνία της ΙΚΕΑ Κύπρου εργάστηκε ως food & beverages retail manager της ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, θέση που κατείχε από τον Σεπτέμβριο του 2000. Σπούδασε hotel and catering management στο University of Bath.

Philip Van Dalsen
CEO, ΜΤΝ

Διορίστηκε στη θέση αυτή τον Μάρτιο του 2012. Κατέχει πτυχίο νομικών του University of Leyden της Ολλανδίας και ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών το 2000 στην εταιρεία Sonera Telecom από τη θέση του business director. Έπειτα εργάστκε στη Celtel και στην Digicel. Στο διάστημα της ηγεσίας του στην ΜΤΝ, η εταιρεία κατάφερε, μεταξύ άλλων, να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Κύπρο.

John Tomich
Country manager, Noble Energy

Προτού αναλάβει τη Noble Energy στην Κύπρο εργάστηκε ως country manager της εταιρείας σε Εκουαδόρ, Νικαράγουα και Βιετνάμ. Διαθέτει 40 ετών εμπειρία στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε θέσεις τεχνικού, εμπορικού και διευθυντικού ρόλου. Συγκεκριμένα, υπήρξε, μεταξύ άλλων, γενικός διευθυντής για Ευρώπη και Αφρική της Conoco στο Λονδίνο και αντιπρόεδρος του τμήματος εξερεύνησης της Kerr-McGee.

Mιχάλης Χειμώνας
Γενικός διευθυντής, ΟΠΑΠ Κύπρου

Ανέλαβε τα ηνία της ΟΠΑΠ Κύπρου τον Σεπτέμβριο του 2011. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στη Numil Ελλας - Nutricia/Milupa, γενικός διευθυντής στη Walt Disney Company Greece, διευθυντής μάρκετινγκ στην Pepsico International και group product manager στην Colgate Palmolive. Κατέχει μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης και πτυχίο στο μάρκετινγκ (ΒS) από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

John Ηourican
CEO, Τράπεζα Κύπρου

Ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου τον Οκτώβριο του 2013 και ένα μήνα μετά διορίστηκε εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. Διετέλεσε ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Επενδυτικής Τράπεζας της Royal Bank of Scotland και chief financial officer της ABN AΜRO Group. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην PriceWaterhouse στην Ιρλανδία.

Yaron Bloom
Διευθύνων σύμβουλος, Diplomat Cyprus

Κατέχει τη θέση αυτή από τον Ιανουάριο του 2014. Παράλληλα είναι group sales officer της Diplomat διεθνώς. Προτού αναλάβει τα ηνία της εταιρείας στην Κύπρο εργαζόταν στην Procter & Gamble από τη θέση του επικεφαλής των τμημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου και προσφορών.

Dieter Rohdenburg
Managing director, Intership Navigation Co.

Προέβλεψε ότι η Κύπρος θα γίνει χειρότερα πριν γίνει καλύτερα, αναφερόμενος στο Mνημόνιο. Ηγείται ενός κολοσσού στον τομέα της ναυτιλίας και πιστεύει ότι η εταιρεία του επέλεξε την Κύπρο επειδή έχει μια πολύ καλή υποδομή και καλό φορολογικό παρονομαστή.

Victor Kislyi
CEO, Wargaming Public Company

Ανακηρύχτηκε Person of the Year 2012 από την ιστοσελίδα GamesIndustry International. Είναι ο εμπνευστής του παιχνιδιού Massive Assault Series και ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας Wargaming. Συγκεκριμένα, ίδρυσε την εταιρεία το 1998 μαζί με τα αδέλφια του.

Kirill Zimarin
CEO, Russian Commercial Bank (Cyprus)

Εντάχθηκε στο δυναμικό της Russian Commercial Bank (Cyprus) το 2005. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλός της και μέλος του ΔΣ. Από το 2008 είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών Κύπρου στην Κύπρο. Μεταξύ άλλων, στο παρελθόν διατέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της VTB -24, αντιπρόεδρος της Probusiness Bank και μέλος του ΔΣ της Petroleum Chemical Bank.

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο