Μαθητές-επιχειρηματίες δημιούργησαν την εταιρεία της χρονιάς

Με μεγάλη επιτυχία έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή 2 Μαϊου, η εκδήλωση-διαγωνισμός «Η Εταιρεία της Χρονιάς» που οργανώθηκε για πρώτη φορά στο νησί μας από τον οργανισμό Junior Achievement Cyprus, επί παρουσίας του Υπουργου Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη και Υπάτου Αρμοστή Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Kidd.
 
Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε το επιστέγασμα των προσπαθειών 200 και πλέον μαθητών, που εκπροσωπούν 18 σχολεία από όλη την Κύπρο, οι οποίοι κατά το σχολικό έτος ’13/’14  έκτισαν τις δικές τους επιχειρήσεις μέσα από το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Cyprus.  Στον πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού δημιουργήθηκαν 25 μίνι Εταιρείες.
Εταιρεία της Χρονιάς αναδείχθηκε μετά από διαδικασία αξιόλογησης από δύο ειδικές κριτικές επιτροπές η μινι-Εταιρεία του Λυκείου Παραλιμνίου «Stay Safe Security Solutions». Οι δεκαεξάχρονοι μαθητές δημιούργησαν ένα καινοτόμο μηχανισμό λήψης παρουσιών στα σχολεία, η λειτουργία του οποίου θα βοηθήσει  να μην χάνεται χρόνος στην αρχή κάθε διδακτικής περιόδου. Η Stay Safe Security Solutions θα εκπροσωπήσει το νησί μας στον Ευρωπαικό Διαγωνισμό “Company of the Year” που θα λάβει χώρα στο Τάλιν της Εσθονίας στις 25-27 Ιουλίου.

Βραβεία και εντυπώσεις έκλεψαν επίσης η Εταιρεία BioYeah η οποία παράγει οργανικά προϊόντα με πωλήσεις σε γνωστά φαρμακεία και υπεραγορές στη Λευκωσία, Easy Shopping Trοlley, ένα καινοτομικό τρόλλευ για ψώνια για άτομα με κινητικές δυσκολίες, Delicious Minds  ένας πρωτότυπος τρόπος μαγειρικής που συνδυάζει την γεύση με το συναίσθημα και το νου, η Αrsinoe η οποία προωθεί παραδοσιακά τραγούδια και προϊόντα κ.α.

Άλλα βραβεία επίσης απονεμήθηκαν στην BrackNeck (βραβείο καλύτερης ‘αποτυχημένης’ επιχείρησης) η οποία, παρόλα τα εμπόδια και τις ‘καταστροφές’, κατάφερε να φτάσει μέχρι τέλους κάνοντας μάλιστα και πωλήσεις, στην LanSaver (βραβείο καλύτερης ετήσιας έκθεσης) και στην JoyWorld (τάβλι για τυφλούς), βραβείο ομαδικότητας.

 

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κτίριο Έρευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Κύριoς χορηγός του Προγράμματος είναι η Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου.

Χορηγοί και υποστηρικτές του προγράμματος είναι: Deloitte, MS Jacovides, Metro Supermarkets, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ελληνική Τράπεζα, Microsoft, Bionic, Helix Business Incubator, Mediazone και Cyprus Business Angels Network.

 

 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο