Advertising Feature: Ancoria Ασφαλιστική

Η Ancoria Ασφαλιστική ιδρύθηκε από τους Σουηδούς, Roger Akelius και Sievert Larsson, το 1987 ως Alpha Insurance, με έδρα της την Κύπρο.   Το 1994 η εταιρεία μετονομάζεται σε Akelius Insurance και το 2008 σε Ancoria Insurance, με κύριο μέτοχο το Ίδρυμα Υποτροφιών Sievert Larsson.  Φέτος η εταιρεία συμπληρώνει 27 χρόνια επιτυχημένης πορείας με ποσά υπό διαχείριση της τάξης των €350 εκατ. και περισσότερα από 30.000 ασφαλιστικά συμβόλαια πελατών, κυρίως από τη Σουηδία.
Η Ancoria Ασφαλιστική έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με κορυφαίους χρηματοδοτικούς οργανισμούς, όπως οι Credit Suisse, Skandinaviska Enskilda Banken, Danske Bank και Morgan Stanley, παρέχοντας στους πελάτες της τη δυνατότητα να αποταμιεύουν και να επενδύουν ανά το παγκόσμιο.
Φιλοσοφία της εταιρείας, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του ΔΣ και πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Γιάννης Λοΐζου, είναι η ανάπτυξη με προσεκτικά και σταθερά βήματα, έχοντας ως πυλώνες τις βασικές αξίες της: την εξυπηρέτηση, την ακεραιότητα, τον επαγγελματισμό, την ευελιξία και την απόλυτη διαφάνεια που παρέχει προς τον πελάτη, καθώς και το ψηλό επίπεδο εμπιστευτικότητας.

Η κατάλληλη στιγμή για επέκταση στην κυπριακή αγορά
Παρόλο που η αποταμίευση και επένδυση μέσω ενός ασφαλιστικού συμβολαίου είναι μια πρακτική ιδιαίτερα διαδεδομένη και δημοφιλής ανά το παγκόσμιο, η Ancoria δεν επεκτάθηκε μέχρι σήμερα στην κυπριακή αγορά, η οποία συμβιβαζόταν με  τις παραδοσιακές λύσεις που προσφέρονται στην Κύπρο.  Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουμε ως εταιρεία μετατρέπονται τώρα σε σημαντικά κριτήρια για κάποιον που θέλει να διαχειριστεί σωστά και να έχει τον έλεγχο των αποταμιεύσεων και των επενδύσεών του.

Τα γεγονότα του 2013 δικαίωσαν με τον πιο δραματικό τρόπο τη στρατηγική μας
Τα γεγονότα του Μαρτίου του 2013 μας γέμισαν με εμπειρίες, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παραγωγικά και εποικοδομητικά για τις μελλοντικές στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας.
Η Διεύθυνση της Ancoria, με πολυετή πείρα στα παγκόσμια και τοπικά οικονομικά δρώμενα, παρακολουθούσε προσεκτικά όλα αυτά τα χρόνια τις εξελίξεις, προβαίνοντας στις απαραίτητες κινήσεις για να διαφυλάξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των πελατών της.  Έτσι, τη χρονική στιγμή της κορύφωσης της κρίσης οι αρνητικές επιπτώσεις για τους πελάτες και την εταιρεία μας ήταν ελάχιστες. Πέρα όμως από την αποφυγή κεφαλαιουχικών απωλειών, ίσως το πιο σημαντικό επίτευγμα ήταν το γεγονός ότι η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει όλους τους πελάτες της και να προστατεύσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την αξιοπιστία της Κύπρου στο εξωτερικό.

Πώς λειτουργεί αυτό το νέο μοντέλο ασφάλειας
Οι πελάτες της Ancoria Ασφαλιστικής μπορούν να σχεδιάσουν και να ελέγχουν πλήρως τις αποταμιεύσεις και επενδύσεις τους, μέσω του ασφαλιστικού τους συμβολαίου έχοντας, τη δυνατότητα:
•    Ευέλικτης καταβολής οποιωνδήποτε ποσών σε οποιαδήποτε χρονικά διαστήματα ανάλογα με τα εκάστοτε δεδομένα και δυνατότητές τους.
•    Επιλογής  ως προς τον τρόπο τοποθέτησης και επένδυσης των ποσών ανάλογα με το επενδυτικό προφίλ και οικονομικές ανάγκες.
•    Επιλογής μεταξύ ενός ευρέου φάσματος επενδυτικών προϊόντων, το οποίο συμπεριλαμβάνει καταθετικά προϊόντα, αμοιβαία κεφάλαια, δομημένα προϊόντα και επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές.
•    Άμεσης απόσυρσης μέρους ή ολόκληρου του ποσού.
•    Ασφαλούς διενέργειας όλων των συναλλαγών και πρόσβασης στα στοιχεία του ασφαλιστικού συμβολαίου μέσω διαδικτύου.
•    Καθορισμού δικαιούχων στην περίπτωση θανάτου του ασφαλιζόμενου.
•    Εξειδικευμένης και επαγγελματικής καθοδήγησης από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό.

Σημαντικά πλεονεκτήματα
Συνήθως δεν παρέχεται το περιθώριο στους ασφαλιζόμενους να αποφασίζουν οι ίδιοι ως προς τον τρόπο που θα επενδυθούν οι αποταμιεύσεις τους.  Είμαι βέβαιος ότι αρκετοί δεν γνωρίζουν τις χρεώσεις και τα έξοδα με τα οποία επιβαρύνονται τα αποταμιευτικά τους σχέδια.  Η Ancoria προσφέρει ένα προϊόν που παρέχει όλα τα πιο πάνω: τον έλεγχο των αποταμιεύσεών τους, άμεση ρευστότητα και πλήρη διαφάνεια για τυχόν χρεώσεις και έξοδα.
Σημαντικό πλεονέκτημα είναι επίσης η πρόσβαση που παρέχεται στους πελάτες στις διεθνείς αγορές, με αξιόλογα ιδρύματα και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.  Με τα σημερινά δεδομένα η απευθείας πρόσβαση στις διεθνείς αγορές αποδεικνύεται ολοένα και πιο δύσκολη, με σημαντικό κόστος.
Τα πιο σημαντικά όμως πλεονεκτήματα που προσφέρονται είναι η δυνατότητα διαχείρισης των φορολογικών υποχρεώσεων και η διαχείριση και προστασία των περιουσιακών στοιχείων.  Οι τόκοι, τα μερίσματα και τα κεφαλαιουχικά κέρδη κάτω από ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο δεν φορολογούνται, καθώς επίσης δεν επιβάλλεται Φόρος Κληρονομιάς (όπου ισχύει) στους δικαιούχους του ασφαλιστικού συμβολαίου, στους οποίους καταμερίζονται τα περιουσιακά στοιχεία στην περίπτωση θανάτου χωρίς χρονοβόρες και επίπονες διαδικασίες.

Οι στόχοι για το 2014
Πρώτιστος στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσει το ψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών, να συνεχίσει να αναπτύσσεται με βάση τις αξίες που τη χαρακτηρίζουν και να εξακολουθήσει να διευρύνει τις συνεργασίες της με αξιόλογους διεθνείς οργανισμούς.
Η Ancoria Ασφαλιστική είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει ιδιώτες, εταιρείες καθώς και Ταμεία Προνοίας στην Κύπρο, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες που μπορεί να τους παρέχει.

Η πρόκληση των Ταμείων Προνοίας
Τα ωφελήματα για τα Ταμείων Προνοίας από τη συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στη διαχείρισή τους θα είναι πολλαπλά.  Θα μπορεί να διασφαλιστεί η παροχή επαγγελματικών συνταξιοδοτικών ωφελημάτων και σε εργοδοτούμενους και σε μικρές εταιρείες, οι οποίοι μέχρι σήμερα θα έπρεπε να προβούν στη σύσταση τέτοιων Ταμείων με όλες τις χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες που συνεπάγονται.  Η Ancoria Ασφαλιστική είναι σε θέση να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες αυτές, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα παροχής ξεχωριστής και συνεχούς πληροφόρησης στο κάθε μέλος του Ταμείου για τα συνταξιοδοτικά του ωφελήματα.

Και στον ορίζοντα τράπεζα
Οι μέτοχοι της εταιρείας συνεχίζουν να δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την Κύπρο, αλλά και την εμπιστοσύνη τους προς τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, αφού έχουν προχωρήσει από τον Οκτώβριο 2013 με αίτηση στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για εξασφάλιση άδειας με στόχο τη λειτουργία μιας νέας, υγιούς, δυναμικής και ευέλικτης τράπεζας στην Κύπρο.  Μια τέτοια ενέργεια θα προσφέρει στην κυπριακή αγορά μια νέα και φρέσκια προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές εργασίες, καινούριες επιλογές, νέα ρευστότητα, νέα επιχειρηματικά κεφάλαια και πιστεύουμε ότι θα είναι το δικό μας λιθαράκι στην ώθηση για ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου.

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο