powered by

Η ναυτιλία στο επίκεντρο συνάντησης στο Αμβούργο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Αμβούργου κ. Olaf Scholz, στο Δημαρχείο της πόλης. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων κ. Μάριος Δημητριάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.  
 

Κατά τη συνάντησή τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Δήμαρχος του Αμβούργου συζήτησαν θέματα που αφορούν τρόπους συνεργασίας στο ναυτιλιακό τομέα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ναυτιλιακού κέντρου σημειώνοντας τα οφέλη που απολαμβάνουν οι ξένες ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν ως έδρα τους την Κύπρο.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Αμβούργο αποτελεί σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο, συζητήθηκαν, επίσης, θέματα οικονομίας και τρόποι συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και πόλης Αμβούργο.
Η συνεργασία σε θέματα τουρισμού και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου στη Γερμανία ήταν, επίσης, ανάμεσα στα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση.  Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Δημαρχείου του Αμβούργου.

Δειτε Επισης

Α. Μουζουρίδης: Το οικονομικό αποτύπωμα του FIBA EuroBasket και η μοναδική ευκαιρία για τον ξενοδοχειακό τομέα
Παραδοχή Αλέξη Βαφεάδη... Θα εξαντληθεί πολύ νωρίς το κονδύλι του νέου σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση
Μαρίνος Γιαλελή: Το οινοποιείο στον Κάθηκα, η σχέση με το κρασί και η νέα ετικέτα διά χειρός Νικόλα Λαδόμματου(pics)
Ευαγγελία Ηλιάδου: Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και ο στόχος της Pafilia για το Minthis Music Festival
Έτσι κτίζονται κορυφαίες επωνυμίες…H τέχνη του brand-building και πώς επιτυγχάνεται το δέσιμο της μάρκας με το κοινό
Οι ομάδες «Peellastic» και «MedschoolPal» εκπροσωπούν την Κύπρο στο φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας GEN-E 2025
Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την κατασκευή κεντρικού σταθμού λεωφορείων Λάρνακας-Στα €7 εκατ. η αξία
Διευκρινήσεις Αρχής Λιμένων Κύπρου για την πυρκαγιά σε ιστιοφόρο σκάφος στην Μαρίνα Λάρνακας
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία η βιομηχανική παραγωγή...Αυξημένη κατά 3,8% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου
Υιοθετήθηκαν 95 πλοία εταιρειών-μελών του ΚΝΕ από ισάριθμες τάξεις δημοτικών σχολείων σε όλη την Κύπρο