powered by

Eurobank: Ημερίδα για Υπηρεσίες Θεματοφυλακής

Ημερίδα με θέμα τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής διοργάνωσε την Τρίτη 6 Μαΐου, η Eurobank Κύπρου στη Λευκωσία με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το χώρο των αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδυτικών και ασφαλιστικών εταιρειών, ταμείων συντάξεων/προνοίας, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της Eurobank Κύπρου, του ομίλου Eurobank, της Bank of New York Mellon και της Clearstream.

Από τους διεθνείς οίκους παρουσιάσεις έκαναν η κα. Ειρήνη Μερμιγκίδη (Executive Vice president και Head of Νetwork Μanagement της Clearstream) και ο κ. Marvin Vervaart (Managing Director και Regional Product Manager της Bank of New York Mellon), οι οποίοι ανέλυσαν τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές στο χώρο της θεματοφυλακής. Τόσο η Clearstream, όσο και η Bank of New York  Mellon, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής, με συνολικά κεφάλαια υπό θεματοφυλακή πού ξεπερνούν τα Ευρώ 10 τρισ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Μιχάλη Τσαρμπόπουλο (Assistant General Manager, Head of Institutional Transaction Services, Eurobank Group) και τον κ. Δημήτρη Βασιλείου (Head of Securities Services, Eurobank Group) για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει ο όμιλος Eurobank σε θέματα θεματοφυλακής, ενώ ο κ. Χάρης Χαμπάκης (General Manager, Eurobank Cyprus) ανέλυσε το ρόλο της Κύπρου ως Διεθνούς Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών θεματοφυλακής και Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Η Eurobank Κύπρου, από την ημέρα έναρξης των εργασιών της στην Κύπρο το 2007, παρέχει υπηρεσίες Θεματοφυλακής μέσω του δικτύου των συνεργατών του Ομίλου που αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό διεθνών οίκων.  Οι Υπηρεσίες θεματοφυλακής προσφέρονται σε Κύπριους πελάτες (ή πελάτες της Eurobank Κύπρου), θεσμικούς ή μη, αλλά και σε ξένους επενδυτές που συνεργάζονται με την Τράπεζα.   

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα. Δήμητρα Καλογήρου, ο Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. Νώντας Μεταξάς, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου κ. Μιχάλης Λούης.

Δειτε Επισης

Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους εστίασε το ετήσιο οικονομικό φόρουμ του CFA Society Cyprus
ΕΚΤ: Πότε κλείνει ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων-Τι βλέπουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αγορές
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 346.230 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Τράπεζα Κύπρου: Ανταποκρίνεται εκ νέου άμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ και μειώνει το επιτόκιο κατά 0.25%
Σήμα παύσης μείωσης επιτοκίων από Λαγκάρντ-«Σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια αβεβαιότητα η ΕΚΤ»
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες
Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024
Εντυπωσιάζει με την επιχειρησιακή απόδοση και την κεφαλαιακή της ισχύ η Τρ. Κύπρου-Τι λέει η Deutsche Bank
Hellenic Bank Mobile App: Προσωπικό δάνειο από το κινητό; Ναι, τόσο απλά...