Zambartas: Το ροζέ 2013 στα ράφια της αγοράς

Λαμβάνοντας κολακευτικές κριτικές από τους ειδικούς του κλάδου το Οινοποιείο Ζαμπάρτα λάνσαρε το Zambartas Rosé 2013 και ανέδειξε τους λόγους που παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα του καλού κυπριακού οίνου.
Με τον κλάδο της οινοπαραγωγής να προσελκύει όλο και μεγαλύτερη προσοχή στις μέρες μας, το Οινοποιείο Ζαμπάρτα με αφοσίωση στην ποιότητα, χάρη στη μακρά εμπειρία του Άκη  Ζαμπάρτα αλλά και τη σύγχρονη τεχνογνωσία και  δημιουργικότητα του γιού του Μάρκου Ζαμπάρτα.

Οινολόγοι και ειδικοί στον τομέα του κρασιού ανέδειξαν το νέο κρασί Zambartas Rose 2013 ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά της Κύπρου, χάρη στον  αρμονικό συνδυασμό της ποικιλίας σταφυλιών Λευκάδας και Cabernet Franc.
«Πιο αρωματικό, πιο γευστικό και πιο έντονο από ποτέ, χρόνο με το χρόνο το Ροζέ μας γίνεται ολοένα και καλύτερο», δήλωσε ο Άκης Ζαμπάρτας. Το λανσάρισμα του νέου Ροζέ 2013 σηματοδοτεί μέρος μιας ευρύτερης και συνεχής προσπάθειας για βελτίωση της συνολικής ποιότητας των κυπριακών οίνων, διευκολύνοντας την αναγνώριση του τοπικού κρασιού σε διεθνές επίπεδο, σημείωσε.
Όπως σημείωσε γύρω στο 10% της παραγωγής προορίζεται για εξαγωγές και στόχος είναι το 20% στα επόμενα χρόνια.

«Οι καιροί αλλάζουν και οι ντόπιοι αναγνωρίζουν πλέον ότι το κυπριακό κρασί μπορεί να είναι εξίσου καλό με τα πολύ καλά κρασιά του εξωτερικού», δήλωσε ο κ. Ζαμπάρτας. «Πρόθεση μας είναι η  βελτίωση της τεχνικής μας κάθε χρόνο και ο εμπλουτισμός των γνώσεων μας σε σχέση με τα μοναδικά χαρακτηριστικά των τοπικών σταφυλιών και του κλίματος μας, προκειμένου να παραχθεί το καλύτερο δυνατό κρασί. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε μια διαρκή προσπάθεια ανάδειξης των κυπριακών ποικιλιών στη διεθνή σκηνή».

Σύμφωνα με τον Μάρκο Ζαμπάρτα, ως μέρος των προσπαθειών για βελτίωση των προϊόντων τους, το Οινοποιείο Ζαμπάρτα φροντίζει ώστε οι αμπελώνες του να βρίσκονται σε προνομιούχες περιοχές παρέχοντας την καλύτερη σύσταση εδάφους και το μικρόκλιμα για τη συγκεκριμένη ποικιλία σταφυλιών. Αξίζει να σημειωθεί πως το οινοποιείο Ζαμπάρτα προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά του 25χρόνου σε ηλικία αμπελώνα στα Μανδριά που βρίσκονται στην καρδιά της γνωστής περιοχής των κρασοχωριών.

Η επίσημη παρουσίαση του Zambartas Rose 2013 πραγματοποιήθηκε στα στο εστιατόριο Σούξου Μούξου Μανταλάκια, ενώ το βράδυ ακολούθησε στο εστιατόριο της Λεβέντειου Πινακοθήκης σε συνεργασία με την κάβα La Maison Du Vin.

 

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας