Powered by

Προβόπουλος: Συγχωνεύσεις η απάντηση στην ύφεση

Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αφήσουν τις αδύναμες εταιρείες να αποτύχουν και να ενθαρρύνουν τις συγχωνεύσεις, δηλώνει ο διοικητής της ΤτΕ στους Financial Times.

"Μετά από μια τόσο βαθιά ύφεση χρειαζόμαστε ισχυρή ενοποίηση", δηλώνει ο Γ. Προβόπουλος. "Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει αλλά θα πρέπει να επιταχυνθεί".

"Έχω καλέσει τις τράπεζες να στοχεύουν στην ενοποίηση άλλων τομέων [στην οικονομία] ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και περισσότερο ανταγωνιστικοί. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την οικονομία: θα ανοίξει τον δρόμο για βιώσιμη ανάπτυξη και –το σημαντικότερο- για την αύξηση της απασχόλησης", δήλωσε.

Ο διοικητής της ΤτΤ εκφράζει ταυτόχρονα την πεποίθηση του ότι η ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας θα στεφθεί από επιτυχία.

Επισημαίνει τέλος ότι "οι βιώσιμες τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν πλήρως, ενώ 12 μη βιώσιμες τράπεζες, που δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσουν τα αναγκαία ιδιωτικά κεφάλαια, οδηγήθηκαν σε εξυγίανση".

Δειτε Επισης

Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών