Powered by

Siemens: Ανακοίνωσε αύξηση κερδών

Αύξηση των κερδών της ανακοίνωσε η Siemens AG για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης με οδηγό τις ισχυρές επιδόσεις αρκετών επιχειρηματικών τμημάτων, αν και ο γερμανικός κολοσσός επισήμανε ότι οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, η Siemens ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 11% στα 1,12 δισ. δολ.

Τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες προ φόρων σημείωσαν άνοδο 21% στα 1,61 δισ. ευρώ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για 1,78 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις υποχώρησαν 1,9% στα 17,5 δισ. δολ.

Η εισροή παραγγελιών μειώθηκε 13% στα 18,43 δισ. δολ. στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της εταιρείας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 "Το β΄ τρίμηνο [χρήσης] δείχνει ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να βελτιώσουμε τις λειτουργικές μας επιδόσεις", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Joe Kaeser.

Η Siemens ανακοίνωσε ταυτόχρονα σημαντικές δομικές αλλαγές που περιλαμβάνουν την εξαγορά μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων εξοπλισμού ηλεκτρικής ενέργειας της Rolls-Royce PLC, την ενοποίηση της μονάδας επεξεργασίας μετάλλων της Siemens με τις αντίστοιχες δραστηριότητες της Mitsubishi Heavy Industries Ltd καθώς και τα σχέδια της για τη δημόσια εγγραφή της μονάδας βοηθημάτων ακοής.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει ορισμένες από τις δραστηριότητες ενέργειας της Rolls-Royce Holdings Plc έναντι 1,3 δισ. δολ.

Η Siemens θα προχωρήσει στην εξαγορά τις δραστηριότητες αεριοστροβίλων και συμπιεστών για να ενισχύσει τη θέση της στην παραγωγή ενέργειας. Η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγικότητα κατά περίπου 1 δισ. ευρώ το έτος, με έναρξη το τέλος του έτους χρήσης 2016.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί