Powered by

Άνοδος κερδών για την ελβετική τράπεζα UBS

Η ελβετική τράπεζα UBS AG ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα (1,25 δισ. δολάρια) σε σχέση με τα 988 εκατ. φράγκα πριν από ένα χρόνο και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 838 εκατ. ευρώ.

Η UBS λειτουργεί με μια σημαντικά περιορισμένη επενδυτική τράπεζα, μετά από μια προσπάθεια να μειωθούν οι δραστηριότητες διαπραγμάτευσης του χρέους και να περιοριστεί το προσωπικό, εξαιτίας της κρίσης. Έχει περικόψει assets, συρρικνώνοντας τον ισολογισμό της και περιορίζοντας τις πιο ριψοκίνδυνες συναλλαγές στην επενδυτική της τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εφαρμόσει ένα «capital light» μοντέλο.

Όπως και οι άλλες ελβετικές τράπεζες, οι δραστηριότητες διαχείρισης ενεργητικού της UBS βρίσκονται σε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί Ευρωπαίοι πελάτες της αποσύρουν τα κεφάλαιά τους εξαιτίας των αυστηρών μέτρων για τη φοροδιαφυγή. Η UBS έχει αντισταθμίσει τις εκροές από τους Ευρωπαίους πελάτες, με νέα assets που προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές.

Άλλοι πονοκέφαλοι για την τράπεζα περιλαμβάνουν μια εσωτερική έρευνα στις δραστηριότητες ξένου συναλλάγματος, μια έρευνα που έρχεται καθώς η UBS έχει προσεγγιστεί από διάφορες αρχές, μεταξύ των οποίων την ελβετική εποπτική αρχή χρηματοπιστωτικών αγορών (Finma) και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με πιθανή χειραγώγηση των αγορών συναλλάγματος.

Αντιμετωπίζει αρκετές πιθανές αγωγές που σχετίζονται με τις δραστηριότητες ξένου συναλλάγματος και που περιέχουν κατηγορίες για συμπαιγνία και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί