Συνεργασία Microsoft Cyprus - The Grammar School Nicosia

Συνεργασία με τη Microsoft Cyprus σύναψε το The Grammar School Nicosia κι έγινε το πρώτο επίσημο Microsoft IT Academy.

Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές διδάσκονται Office Applications ακoλουθώντας το επίσημο curriculum της Microsoft. Επίσης, το σχολείο προχώρησε σε παράλληλη συνεργασία με τη Certiport και Infotest και αποτελεί το πρώτο σχολείο της Λευκωσίας που λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο της Microsoft Office Specialist (MOS).

Πρόκειται για μια επένδυση εκ μέρους του Grammar School Λευκωσίας στις τελευταίες καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις, με στόχο την προετοιμασία των μαθητών για τη μελλοντική αγορά εργασίας. Οι μαθητές, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με πρωτοπόρες μαθησιακές διαδικασίες, αναπτύσσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Το σχολείο έχει εγκαταστήσει το διαδικτυακό περιβάλλον Microsoft Office 365 for Education, το οποίο παρέχει εργαλεία συνεργασίας και επικοινωνίας. Με το Office 365 οι μαθητές αποκτούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, τηλεδιασκέψεων, καθώς και αποθήκευση, προβολή, επεξεργασία και διαμοιρασμό εγγράφων στο cloud, έχοντας έτσι πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων του υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας όλοι οι μαθητές του σχολείου, θα πάρουν επιπλέον το πρόγραμμα Microsoft Office 365 Pro Plus δωρεάν για εγκατάσταση μέχρι και σε πέντε συσκευές ο κάθε μαθητής (υπολογιστής, Tablet, κινητό), το οποίο περιλαμβάνει τα εργαλεία Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access, Publisher και Outlook.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης, το πιλοτικό πρόγραμμα 1:1 (Ένας Μαθητής- Ένας Υπολογιστής) μέσω του οποίου το σχολείο παρέχει Microsoft Surface Tablets σε μαθητές της 3ης και 4ης τάξης του Grammar Junior School, για χρήση τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Επιπλέον, το σχολείο στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του, έχει αξιοποιήσει το υλικό της Microsoft «Teaching with Technology», το οποίο όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κλήθηκαν να ολοκληρώσουν και να πιστοποιηθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς με απώτερο σκοπό να είναι έτοιμοι να ενσωματώσουν την τεχνολογία στο μάθημά τους με σκοπό τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των μαθητών.

 


 

«Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Grammar School Λευκωσίας, έχοντας πρόσβαση σε εργαλεία παραγωγικότητας όπως το Office 365 και το Office Pro Plus, τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα από μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις παγκοσμίως, προετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο για την ανταγωνιστική αγορά εργασίας του μέλλοντος», τόνισε η Vanessa Antοniadou, Microsoft Academic Program Manager.

Τέλος, η Tonia Galati Epaminonda, Head of Computer Sciences and Technologies επεσήμανε: «Με την ενσωμάτωση και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στο εκπαιδευτικό και μαθησιακό περιβάλλον, το σχολείο μας πρωτοτυπεί, πρωτοστατεί και προπορεύεται αποσκοπώντας στην παροχή καλύτερης ποιότητας γνώσης και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων των μαθητών».

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)