Eurobank Κύπρου: Κέρδη 15,5 εκ. στο τρίμηνο

Ανακοίνωση μέσω της οποίας η Eurobank Κύπρου τονίζει ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, διατήρησε:

  • Ικανοποιητική κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα 15,5εκ. ευρώ μετά τους φόρους.
  • Ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στο 42.62% (Capital Adequacy Ratio) με βάση τα νέα κριτήρια της Βασιλείας ΙΙΙ.
  • Ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα.
  • Χαμηλή βάση κόστους λειτουργίας.

"Τα θετικά αποτελέσματα, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, αλλά και η ποιότητα εξυπηρέτησης έχουν καθιερώσει τη Eurobank Κύπρου ως τράπεζα πρώτης επιλογής για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στους τομείς των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών" τονίζει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, σημειώνει: "Με όπλα την ισχυρή κεφαλαιακή της επάρκεια, την πλεονάζουσα ρευστότητα και τη χαμηλή βάση κόστους, που τη θωρακίζουν απέναντι στις οποιεσδήποτε επιπτώσεις από το παρόν μακροοικονομικό περιβάλλον και την καθιστούν ικανή να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της, η Eurobank Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την κυπριακή οικονομία".

Η Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας αλλά και για την αναστροφή του υπάρχοντος οικονομικού κλίματος γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Η αισιοδοξία αυτή στηρίζεται στη θετική πορεία των δημοσίων οικονομικών, στις θετικές επιδόσεις που καταγράφουν σημαντικοί τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και οι υπηρεσίες, αλλά και στην ταχύτητα προσαρμογής των κυπριακών επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

 

31.12.2013

12 μήνες

€’εκ.

31.3.2014

3 μήνες

€’εκ.

Σύνολο Δανείων

1,743

1,691

Σύνολο Καταθέσεων

2,471

2,530

Κεφάλαια

608

616

Κέρδη προ φόρων

44,7

17,5

Κέρδη μετά φόρων

35,0

15,5

 

Δειτε Επισης

Στην τελική ευθεία τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης 2024
Η διεθνής στρατηγική της KPMG για ενοποιήσεις δραστηριοτήτων και πώς την προσεγγίζει η KPMG Κύπρου
Πάει για πρόεδρος της ΟΕΒ ο Γιώργος Παντελίδης της Deloitte-«Κλείνει» σήμερα η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων
Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός: Διεθνή διδάγματα για βιώσιμο οικονομικό μέλλον
Νίκος Χριστοδουλίδης: Έτοιμη να ενισχύσει επιχειρήσεις και πολίτες με χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό η πολιτεία
Nerofarm Properties: «Καμιά επίδραση στα Ενετικά Τείχη από το CITADEL-Το Τμήμα Αρχαιοτήτων αρνείται συνάντηση»
Αθηνά Μιχαηλίδου: Οι ενέργειες και η στρατηγική της κυβέρνησης για την χρηματοοικονομική εκπαίδευση
Χρ. Πατσαλίδης: Οι πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής παιδείας στην Κύπρο
Πόλυς Γεωργιάδης: Η ίδρυση του El Greco Medical Centre, η φιλοσοφία του και οι υπηρεσίες που προσφέρει
Μικρή μείωση στα δάνεια που κατέχουν οι Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων στο τέλος του 2024