Άμεση αντικατάσταση της Ειρένας ζητά η ΟΕΒ

H Oμοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση για ταχεία αναπλήρωση της μέχρι σήμερα Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, Ειρένας Γεωργιάδου, η οποία, μετά την εκλογή της στο Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας, έχει υποβάλει παραίτηση από τη θέση της Επιτρόπου.

Οι μεταρρυθμίσεις  στο δημόσιο τομέα, εκτός από ρητή μνημονιακή υποχρέωση, συνιστούν θεμελιώδη πυλώνα επί του οποίου θα στηριχτούν η ανάπτυξη και η επιστροφή του τόπου σε συνθήκες ομαλότητας. Η κρατική μηχανή έχει τεράστιο ρόλο να επιτελέσει στην ενίσχυση των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα για επανεκκίνηση της οικονομίας και ο εκσυγχρονισμός της είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει να επιτελέσει την αποστολή της.

Το πρόσωπο το οποίο θα κληθεί να αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής των προσπαθειών μεταρρύθμισης του Δημόσιου σε διαδοχή της κας Γεωργιάδου, πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντα του χωρίς χρονοτριβή και θα έχει την πλήρη στήριξη της ΟΕΒ και του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

Περαιτέρω, η ΟΕΒ χαιρετίζει την υπεύθυνη στάση των πολιτικών δυνάμεων έναντι του αψυχολόγητου αιτήματος της ΠΑΣΥΔΥ για καταβολή μισθολογικών αυξήσεων σε όσους θα προαχθούν σε θέσεις που χηρεύουν και των οποίων η πλήρωση θεωρείται αναγκαία για την ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού.

Η ΟΕΒ καλεί την ΠΑΣΥΔΥ να εγκαταλείψει την νομικίστικη προσέγγιση των εκάστοτε εγειρόμενων ζητημάτων και να συμβάλει και αυτή με την πείρα και την τεχνογνωσία της στη καλύτερη δυνατή διαχείριση της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα για το συνολικό καλό.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή