Powered by

Καλογήρου: Εμπιστοσύνη μέσω ενισχυμένης εποπτείας

H Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, μιλώντας σε συνέδριο με τίτλο «Κτίζοντας την εμπιστοσύνη, τα επόμενα βήματα», το οποίο διοργάνωσε ο ελεγκτικός οίκος PwC αναφέρθηκε στην έλλειψη ισχυρής εποπτείας, που παρατηρήθηκε ευρύτερα στην Ευρώπη, για να σημειώσει πως «χωρίς μια ισχυρή εποπτεία δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη».

«Προσπαθούμε να κτίσουμε εμπιστοσύνη μέσω της ενισχυμένης εποπτείας» και αναφέρθηκε στις τροπολογίες που ετοιμάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο με οδηγίες όπως την Μifid 2 ή την ανάγκη εφαρμογής κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης στις επενδυτικές εταιρείες.

Η κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στα εναλλακτικά ταμεία, για τα οποία ήδη έχουν κατατεθεί 5 αιτήσεις στην Επιτροπή. «Πιστεύουμε ότι τα σχέδια συλλογικών επενδύσεων μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για την επανεκκίνηση της οικονομίας», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, η κ. Καλογήρου είπε κατατέθηκαν στην Επιτροπή 200 αιτήσεις για αδειοδότηση εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών και 30 από επενδυτικές εταιρείες.

 

Δειτε Επισης

Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ
Στα €551,2 εκατ. το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο πεντάμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Πάμε Τρόοδος 2: Αναδείχθηκαν και φέτος οι μικρές κυπριακές επιχειρήσεις-Ικανοποίηση Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη(pics)
Μαρία Παναγιώτου: Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο
Ενισχύεται η διμερής συνεργασία Κύπρου-Ολλανδίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και καινοτομίας
Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή
ΣΠΟΔ: Συγκρατημένη μεγέθυνση τον Ιούνιο υπό το πρίσμα εξωτερικών αβεβαιοτήτων-Οι παράγοντες με θετική συμβολή
Πράσινο Βουλής στα 100 εκατ. για κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων-Το μέγιστο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο