Ο νέος κόσμος της επαγγελματικής δικτύωσης και συνεργασίας

Η τεράστια εξέλιξη της τεχνολογίας έχει φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά από ποτέ τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη μπορούν πια να μοιράζονται σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα, συμβουλές, εμπειρίες, να οικοδομούν σχέσεις και να αναπτύσσουν συνεργασίες, και όλα αυτά μόνο μέσα από μια ηλεκτρονική συσκευή.

Η δυνατότητα αυτή παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Πορείες καριέρας αντικαθίστανται ταχέως από την επιχειρηματικότητα, οι προκλήσεις από τις ευκαιρίες, το ρίσκο από την αυτοπεποίθηση, η κατανόηση αντικαθίσταται από τη γνώση και το δεν μπορώ από το μπορώ. Ο νέος κόσμος φέρνει μαζί του ένα νέο και συναρπαστικό τρόπο σκέψης.

Στον σημερινό κόσμο με μια πρώτη ματιά όλα μοιάζουν δυσοίωνα, αλλά κατ’ ακρίβεια είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να υλοποιήσετε τους στόχους, τα όνειρα και τις ελπίδες σας, καθώς και τη διαφορά που ανέκαθεν επιθυμούσατε να κάνετε.

Το στήσιμο μιας επιχείρησης δεν είναι πια τοπική υπόθεση αλλά διεθνής, δεν αφορά πια μόνο τι προσφέρεις, αλλά τι πρόβλημα λύνεις και τι σε κάνει να ξεχωρίζεις. Δεν αφορά πια μόνο αυτόνομη δράση αλλά την οικοδόμηση συνεργασιών. Είναι χωρίς αμφιβολία μια ευκαιρία, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Εφόσον συνειδητοποιήσεις ότι οι δεξιότητες και τα ταλέντα σου είναι αυτά που σε κάνουν μοναδική/ό, τότε το θέμα είναι πώς επικοινωνείς αυτή τη μοναδικότητα σου.

Ακούγεται πολύπλοκο; Όχι ακριβώς… είναι απλώς η προσωπική σου «μάρκα», γνωστή ως brand. Ένα άτομο μπορεί να επικοινωνήσει αποτελεσματικά την προσωπική του «μάρκα» μέσα από δύο βήματα: Αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση.

Οι αυτό-περιοριστικές πεποιθήσεις αποτρέπουν τους ανθρώπους να κυνηγήσουν το επαγγελματικό μέλλον που τους αξίζει, επειδή ακριβώς δεν αντιλαμβάνονται την πραγματική τους αξία.

Στην μη κυβερνητική οργάνωση IWIB-International Women In Business εργαζόμαστε τόσο με άτομα όσο και με οργανισμούς με στόχο να τονίσουμε τη σημασία της εσωτερικής και εξωτερικής σύνδεσης. Πώς συνδεόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό έχει συχνά σχέση με το πώς συνδεόμαστε με τους άλλους, είτε στην προσπάθεια μας να προωθήσουμε και να επεκτείνουμε την επιχείρηση μας, να διευθύνουμε την ομάδα μας πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά, είτε να κατανοήσουμε τις οικογενειακές και φιλικές μας σχέσεις.

Προσφέρουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο καλλιεργεί αυτή ακριβώς την ικανότητα: να προβάλλουμε τη μοναδικότητα του εαυτού μας με αυτοπεποίθηση και να αναπτύσσουμε το προσωπικό και επαγγελματικό μας μέλλον σε εκείνο το επίπεδο που αξίζει να φτάσει.

Έχετε στο μυαλό σας μια ιδέα που πάντα θέλατε να κυνηγήσετε, θέλετε αλλαγή στη δουλειά αλλά δεν ξέρετε πώς, επιθυμείτε μια θετική αλλαγή στη ζωή σας, επιδιώκετε την επαγγελματική δικτύωση; Μπορείτε να συμμετάσχετε στο τρίτο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Get Connected, το οποίο θα επικεντρωθεί στην αξία της έμπνευσης. Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 1η Ιουνίου, μεταξύ 10πμ-1μμ, στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Margaret Pitiris, ιδρυτικό μέλος της IWIB, η οποία θα μοιραστεί μαζί μας όσα την ενέπνευσαν για να διαγράψει μια απίστευτα επιτυχημένη καριέρα και θα μας εξηγήσει γιατί η ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και καριέρας της επιλέγει με πάθος να εμπνέει άλλους. «Οι πράξεις που κάνετε για τον εαυτό σας φεύγουν όταν θα φύγετε κι εσείς, ενώ τα πράγματα που κάνετε για τους άλλους παραμένουν ως η κληρονομιά σας», δηλώνει η ίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσης πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.iwib.org/en/view-event/14/GET-CONNECTED-training-Part-3

 

 

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες