Εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΕΤΕΚ

Το ΕΤΕΚ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Νέοι μηχανικοί, ξεκινώντας μία επιχείρηση - Το μοντέλο του επιχειρηματικού καμβά (Business Model Canvas)»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 3 μ.μ., στο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ.

Στόχος του σεμιναρίου, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μηχανικούς ανεξαρτήτως ειδικότητας, είναι η παρουσίαση του μοντέλου του επιχειρηματικού καμβά και η διαδραστική χρήση του σε επιλεγμένα σχετικά με τις σπουδές του μηχανικού παραδείγματα. Η δημιουργίας μίας νέας επιχείρησης απαιτεί, πέρα από τις γνώσεις και τα ταλέντα, πειθαρχία και οργανωτικό πνεύμα. Ο προσεκτικός και λεπτομερής σχεδιασμός της νέας επιχείρησης, αν και δεν μπορεί να αποτρέψει κάθε κίνδυνο, μπορεί ωστόσο να μειώσει στο ελάχιστο το ρίσκο που κάθε νέος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει.

Το μοντέλο του επιχειρηματικού καμβά αποτελεί ένα δημοφιλές οπτικό εργαλείο διαμόρφωσης της στρατηγικής ανάπτυξης μιας επιχείρησης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μια νέα εταιρεία, γιατί τη βοηθά με δομημένο και συνοπτικό τρόπο στην αξιολόγηση μίας επιχειρηματικής ιδέας και στην μετατροπή της σε μια βιώσιμη επιχειρηματική πρόταση.
Εκπαιδευτής θα είναι ο δρ Στυλιανός Γιατρός. Δεν υπάρχει τέλος συμμετοχής στο σεμινάριο, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής πριν τις 29 Μαΐου 2014.


 

Παράλληλα, την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 6 μ.μ., στο Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των «Κανονισμών Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών ΕΤΕΚ». Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Υλοποίηση Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών στην Κύπρο», από τους Κωνσταντίνο Κωνσταντή, Χριστίνα Ζαχαριάδου Σιερεπεκλή, Κωνσταντίνο Μαραθεύτη και Φλώρη Παναγίδη.

Το Επιμελητήριο θεωρεί πως μέσα από τη διεξαγωγή Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών παράγονται αξιόλογα, ενδιαφέροντα, ποιοτικά και ασφαλή κτίρια, τα οποία αξιοποιούν στο μέγιστο τη δημιουργικότητα και πρωτοτυπία της αρχιτεκτονικής σκέψης, ενώ παράλληλα παράγουν πολιτισμό, συνεχίζοντας την αλυσίδα της πλούσιας αρχιτεκτονικής παράδοσης του τόπου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και συνειδητοποιώντας την ανάγκη για την αναβάθμιση του υφιστάμενου πλαισίου διεξαγωγής των Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών, το Επιμελητήριο συνέταξε και εκδίδει τους «Κανονισμούς Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών ΕΤΕΚ», με βασικό στόχο την καταγραφή των αρχών που πρέπει να διέπουν τους Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς, ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και διαφάνεια των Διαγωνισμών, προς όφελος τόσο του Αγωνοθέτη, όσο και των Διαγωνιζόμενων, καθώς και της κοινωνίας στην οποία απευθύνονται τα εν λόγω έργα.

Την εκδήλωση χορηγούν οι: LOIS Builders, Όμιλος Lanitis Green Energy και C. Roushas - Building Contractors.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)