Powered by

Από τις Βρυξέλλες περνά η οικονομική ατζέντα της Ελλάδας

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Σκάϊ» μετέδωσε ότι μία από τις αλλαγές που συζητούνται, είναι και εκείνη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με το σκεπτικό ότι χρειάζεται πλέον ένα πρόσωπο που θα χειριστεί το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων, αλλά και άλλων αλλαγών στο υπάρχον φορολογικό σύστημα που πολλοί θεωρούν ότι «ναι μεν έχει κλείσει δημοσιονομικές τρύπες», με τις έκτακτες εισφορές από παντού, αλλά από την άλλη «έχει νεκρώσει την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, την αγορά».

Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να έχασε ποσοστά σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, όμως ο κ. Βενιζέλος κρίνει ως «εξαιρετικά θετική» την πρώτη εκλογική επίδοση της Ελιάς, που είναι ο κεντροαριστερός σχηματισμός στον οποίο πρωτοστατεί και συμμετέχει το κόμμα του.

Πιστεύει ότι το τελικό 8,02% που πήρε η Ελιά στις Ευρωεκλογές δίδει «μιαν άλλη δυναμική στο ΠΑΣΟΚ και στις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς», και επίσης ότι στην ουσία «ενδυναμώνει και την κυβερνητική συνοχή».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος θα έχει καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο όσον αφορά στελέχη από τον δικό του χώρο, αλλά ακόμα και από εκείνα της ΝΔ.

Ο ανασχηματισμός τοποθετείται περί τα μέσα Ιουνίου και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», μπορεί και «να κλειδώσει κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Πέμπτη στην Αθήνα».

Οι δύο ηγέτες μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς για να παραστεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και να δειπνήσει το βράδυ με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ και ο κ. Βενιζέλος για να συμμετάσχει σε συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων - μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που έχουν την ιδιότητα του πρωθυπουργού( 12 χώρες )  ή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ( 7 χώρες ).

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνέρχεται  υπό το σχήμα του δείπνου εργασίας, θα μετάσχει και ο υποψήφιος του ΕΣΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο
Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως-Νέα τριπλή διάκριση
Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets
Πώς οι δασμοί Τραμπ θα πλήξουν την ελληνική οικονομία-Τα τρία σενάρια της Τράπεζας της Ελλάδος
Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι