Powered by

Από τις Βρυξέλλες περνά η οικονομική ατζέντα της Ελλάδας

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Σκάϊ» μετέδωσε ότι μία από τις αλλαγές που συζητούνται, είναι και εκείνη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με το σκεπτικό ότι χρειάζεται πλέον ένα πρόσωπο που θα χειριστεί το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων, αλλά και άλλων αλλαγών στο υπάρχον φορολογικό σύστημα που πολλοί θεωρούν ότι «ναι μεν έχει κλείσει δημοσιονομικές τρύπες», με τις έκτακτες εισφορές από παντού, αλλά από την άλλη «έχει νεκρώσει την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, την αγορά».

Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να έχασε ποσοστά σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, όμως ο κ. Βενιζέλος κρίνει ως «εξαιρετικά θετική» την πρώτη εκλογική επίδοση της Ελιάς, που είναι ο κεντροαριστερός σχηματισμός στον οποίο πρωτοστατεί και συμμετέχει το κόμμα του.

Πιστεύει ότι το τελικό 8,02% που πήρε η Ελιά στις Ευρωεκλογές δίδει «μιαν άλλη δυναμική στο ΠΑΣΟΚ και στις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς», και επίσης ότι στην ουσία «ενδυναμώνει και την κυβερνητική συνοχή».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος θα έχει καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο όσον αφορά στελέχη από τον δικό του χώρο, αλλά ακόμα και από εκείνα της ΝΔ.

Ο ανασχηματισμός τοποθετείται περί τα μέσα Ιουνίου και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», μπορεί και «να κλειδώσει κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Πέμπτη στην Αθήνα».

Οι δύο ηγέτες μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς για να παραστεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και να δειπνήσει το βράδυ με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ και ο κ. Βενιζέλος για να συμμετάσχει σε συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων - μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που έχουν την ιδιότητα του πρωθυπουργού( 12 χώρες )  ή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ( 7 χώρες ).

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνέρχεται  υπό το σχήμα του δείπνου εργασίας, θα μετάσχει και ο υποψήφιος του ΕΣΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από την 88η ΔΕΘ-Σειρά μέτρων για μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματικότητα