Powered by

Το 2013 επιβάρυνε τον πλανήτη με 4 εκ. νέους άνεργους

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προστεθεί στις τάξεις των ανέργων σε όλο τον κόσμο το 2013 , με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται σήμερα σε 199,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την εργασία που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ( ILO ), οργανισμό του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη.

Το ποσοστό ανεργίας το 2013 ήταν " σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο στο 6 % " του εργατικού δυναμικού, αναφέρει η έκθεση , η οποία επισημαίνει, ωστόσο, ότι 90 % νέων θέσεων εργασίας θα δημιουργηθούν μεσοπρόθεσμα σε όλο τον κόσμο στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η αύξηση της ανεργίας το 2013 εξηγείται από το γεγονός ότι οι χώρες δεν δημιούργησαν αρκετές θέσεις εργασίας για να απορροφήσουν όλους τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Η έκθεση τονίζει επίσης ότι ο πλανήτης έχει τώρα 30,6 εκατομμύρια περισσότερους ανέργους από ότι πριν από την οικονομική κρίση του 2008. Για το 2014 , η έκθεση αναμένεται αύξηση των άνεργων στον κόσμο κατά 3,3 εκατομμύρια.

"Μέχρι το 2019 , η ανεργία θα φτάσει τα 213 εκατομμύρια" προβλέπει ο διεθνής οργανισμός , προσθέτοντας ότι "ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να παραμείνει σε γενικές γραμμές στο σημερινό επίπεδο του 6 % μέχρι το 2017".

Η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή είναι οι περιοχές που έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας το 2014 , με αντίστοιχα ποσοστά 12,3 % και 11,1 % .

Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το 2014 θα καλύπτει την κεντρική και νότιο - νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπου η ανεργία φτάνει το 8,3% το 2014 . Επίσης η έκθεση επισημαίνει το θέμα της μετανάστευσης λόγω της ανεργίας τονίζοντας ότι 231,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν το 2013 σε άλλη χώρα από αυτή που γεννήθηκαν.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 57 εκατομμύρια από το 2000 και το 19 % της αύξησης αυτής σημειώθηκε κατά τα τελευταία τρία χρόνια .Οι ανεπτυγμένες οικονομίες και η ΕΕ προσέλκυσαν το 51% των μεταναστών.

Στην ετήσια έκθεση , οι εμπειρογνώμονες της ΔΟΕ σημειώνουν , επίσης, ότι η μεσαία τάξη έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, στις αναπτυσσόμενες χώρες , μέσω της δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας .

Η μεσαία τάξη είναι πλέον το 44,5% του εργατικού δυναμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες , ενώ πριν από δυο δεκαετίες ήταν το 20% . Μεταξύ του 1980 και του 2011 , το κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε κατά μέσο όρο 3,3 % ετησίως στις αναπτυσσόμενες χώρες , έναντι 1,8 % στις βιομηχανικές χώρες . Ωστόσο, το 85 % του εργατικού δυναμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες θα εξακολουθεί να ζει το 2018 κάτω από αυτό που θεωρείται το όριο της φτώχειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. ψάχνει διέξοδο από τους δασμούς του Τραμπ-Τι συζήτησαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Εμπορίου
Ευρωζώνη: Επέστρεψε σε αναπτυξιακή τροχιά η επιχειρηματική δραστηριότητα μετά τη δίμηνη συρρίκνωση
Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός-Νέα ιστορικά υψηλά
Politico: Πόσο εφικτό είναι να κερδίσει ο Τραμπ τους εμπορικούς του πολέμους;
Οι ανταποδοτικοί δασμοί της Κίνας αλλάζουν τις παγκόσμιες ροές LNG
DBRS: Καμπανάκι για σημαντικό οικονομικό σοκ από τον πρώτο γύρο των δασμών Τραμπ
Χρυσός: Νέο ιστορικό υψηλό μετά την ανταλλαγή δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Τι σημαίνει η προσωρινή αναστολή των δασμών Τραμπ-Θα γλιτώσει η Ευρώπη και ο κόσμος έναν εμπορικό πόλεμο;
UBS: Γιατί ο Τραμπ θα επιβάλει σίγουρα δασμούς στην Ευρωζώνη
Αντίποινα από Κίνα με δασμούς 15% σε υδρογονάνθρακες των ΗΠΑ-Δασμοί και στο αμερικανικό εισαγόμενο πετρέλαιο