Θέσεις μάχης ενόψει Μουντιάλ παίρνουν Coca Cola και Pepsi

Παγκόσμιες καμπάνιες προκειμένου να εκμεταλλευτούν το Παγκόσμιο κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία ετοιμάζουν οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες αναψυκτικών στον πλανήτη, Coca Cola και Pepsi.

H Coca Cola, η οποία είναι χορηγός της FIFA στο Μουντιάλ, θα «τρέξει» αυτό που η ίδια ονομάζει ως τη μεγαλύτερη καμπάνια που έκανε στην ιστορία της, σχεδιάζοντας μάλιστα κινήσεις που θα αποτελέσουν τον φάρο για να πορευτεί τα επόμενα χρόνια σε επίπεδο social media και διαδραστικών ενεργειών μέσω online tools σε χώρους όπως ένα στάδιο ή ένα κατάστημα.


Η Pepsi με τη σειρά της, η οποία δεν είναι χορηγός του Μουντιάλ, προετοιμάζεται να «κλέψει» ποσοστά από την Coca Cola το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα, η Pepsi ποντάρει πολλά στη συνεργασία που έχει με τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα, ο οποίος βεβαίως αναμένεται από τους ποδοσφαιρόφιλους να «λάμψει» στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Coca Cola και Pepsi επιδιώκουν να κερδίσουν νέους καταναλωτές λόγω της κατάστασης που θα δημιουργηθεί στο Μουντιάλ κυρίως από αναδυόμενες αγορές. Πάντως τα κέρδη της Coca Cola μειώθηκαν 2% κατά το 2013, ενώ η Pepsi βίωσε την πτώση στις πωλήσεις της σε σημαντικές αγορές όπως η Αμερική και η Ευρώπη. Αυτός είναι και ο λόγος του μεγάλου στόχου εξασφάλισης νέων, δυναμικών αγορών όπως η Αφρική, η Λατινική Αμερική και η Ασία.

ΠΗΓΗ: marketingweek.com

Δειτε Επισης

Η Samsung παρουσιάζει την gaming οθόνη OLED 500Hz: Odyssey OLED G6
Kia EV3: «Best of the Best» στα Red Dot Awards 2025
Ανανεωμένο Toyota Corolla Cross με έκδοση GR SPORT στη γκάμα του
Jeep Invasion 4: Η απόλυτη Jeep εμπειρία επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ
Double the Coffee Experience: Δύο νέες γεύσεις από τον καφέ Pokka
Volkswagen: Πτώση 40% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου λόγω δασμών και υψηλότερου κόστους παραγωγής
Το Kia EV3 αναδείχθηκε «2025 World Car of the Year»
To Hyundai INSTER «Καλύτερο Παγκόσμιο Ηλεκτρικό» του 2025
Επεκτείνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της η Toyota
Η RIFAI στην Κύπρο: Νέα εποχή με πλήρη ανακαίνιση των τριών καταστημάτων της-Μια κομβική στιγμή για το brand