powered by

Συνεργατικά: Ρευστό για Μικρομεσαίες

Nέο Σχέδιο Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παρουσίασε η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα. Το Σχέδιο προσφέρεται από τον Συνεργατισμό σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία της ΕΤΕπ με οργανισμό στην Κύπρο, μετά τα γεγονότα του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013.

Το Σχέδιο προσφέρει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο μέσω συμφωνίας δανείου ύψους €50εκ. που έχει συνάψει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), εκ μέρους και για λογαριασμό των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ).

Το δάνειο θα δοθεί σε δύο δόσεις των €25εκ. ευρώ ενώ θα δοθεί επιπρόσθετη δανειοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους €17εκ. από ίδιους πόρους των ΣΠΙ.

Η έναρξη του προγράμματος αναμένεται τον Ιούνιο του 2014.

Το Σχέδιο αφορά έργα που αναλαμβάνονται από:
-Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (έως 250 εργαζόμενοι συμπεριλαμβανομένων των αυτοεργοδοτούμενων).
-Εταιρείες Μεσαίου Μεγέθους  (από 250 μέχρι 3.000 εργαζόμενοι).

Στόχος του Σχεδίου είναι η προώθηση νέων αναπτυξιακών επενδύσεων και η εργοδότηση των νέων. Το Σχέδιο προσφέρει ελκυστικό κόστος χρηματοδότησης, περίοδο αποπληρωμής μέχρι δώδεκα χρόνια και μέχρι δύο χρόνια περίοδο χάριτος.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται επίσης ένα σκέλος του Σχεδίου που αφορά τους νέους  καθώς προνοεί επιπλέον στήριξη στις επιχειρήσεις, μέσω περαιτέρω μείωσης του επιτοκίου, οι οποίες εργοδοτούν νέους ή παρέχουν επαγγελματική εκπαίδευση σε νέους κάτω των 25 χρόνων.

Η δανειοδότηση θα γίνεται σε ευρώ  και τα ποσά των δανείων θα είναι μεταξύ 30.000-500.000 ευρώ.

 

Δειτε Επισης

Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Μειώθηκε κατά €4,5 δισ. η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος το 2024- Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Σεντένο (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ δεν βιάζεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια
Διπλή διάκριση για το πράσινο ομόλογο €300 εκατ. της Τράπεζας Κύπρου στα EMEA Finance Achievement Awards 2024
Ενώπιον της ΕΠΑ η εξαγορά της AstroBank από την Alpha Bank
Τι περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες από τα stress tests-Για ποιους κινδύνους προετοιμάζεται η εποπτεία
Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Άνοδος στην καθαρή ζήτηση επιχειρηματικών δανείων πρώτη φορά από το 2021
Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ellinas Finance ο Κωνσταντίνος Σερβός