H Cytavision φλερτάρει με το Μουντιάλ

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ημικρατικοί οργανισμοί όπως βεβαίως και το ΡΙΚ, οδηγούν το κρατικό κανάλι να ψάξει για συνεργασίες προκειμένου να αποφορτιστεί από οικονομικό κόστος. Οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν επαφές του ΡΙΚ με τη Cytavision σχετικά με το επερχόμενο Μουντιάλ στη Βραζιλία, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Εθνική Ελλάδος που αποτελεί και την τηλεοπτική ατραξιόν για το κοινό της Κύπρου.

Σημειώνεται πως η εξασφάλιση της διοργάνωσης από το ΡΙΚ κοστίζει κάπου 1 με 1,5 εκ. ευρώ και πρόθεση της Cytavision είναι να προσφέρει ένα ποσό της τάξης των 200 με 300 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει παιχνίδια ομίλων αλλά και νοκ άουτ στη συνέχεια της διοργάνωσης. Μάλιστα, η Cytavision ζητά δικαίωμα προβολής και των τελευταίων αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία με αγγλικό σχόλιο προκειμένου να προβάλλεται στις παραλιακές πόλεις, οι οποίες ελκύουν τουρίστες, ανεξάρτητα από τις ανοικτές μεταδόσεις με ελληνικό σχόλιο από το ΡΙΚ.

Ήδη το ΡΙΚ ζήτησε σχετική άδεια από τη FIFA αλλά και την EBU μέσω της οποίας εξασφάλισε τα δικαιώματα του Μουντιάλ, αφού ήδη οι επαφές είναι χρονικά καθυστερημένες αφού οι όποιες επαφές θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τέσσερεις μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα η Cytavision θα γεμίζει τον «παγωμένο» από αθλητικές διοργανώσεις Ιούνιο, ενώ το ΡΙΚ θα περιορίσει το επιπλέον κόστος λειτουργίας του για το τρέχον έτος που απορρέει από την υποχρέωση προβολής του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Πάντως, το θέμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την όποια κτάληξη εντός των επόμενων εβδομάδων αφού το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία ξεκινά 12 Ιουνίου και από πλευράς ΡΙΚ ήδη έχουν προγραμματιστεί εκπομπές με επίκεντρο τη μεγάλη διοργάνωση και κυρίως έχουν εξασφαλιστεί διαφημιστικά πακέτα. Με αυτά τα δεδομένα σε περίπτωση συνεργασίας ΡΙΚ και Cytavision θα πρέπει να καταλήξουν και στη διαχείριση των όποιων διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν την παραγωγή εκπομπών, διαφημίσεων και άλλων ενεργειών σχετικά με το Μουντιάλ.

Το ΡΙΚ απαντά στο ρεπορτάζ του InBusinessNews
Η απάντηση του ΡΙΚ σε σχέση με δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε στις 22/5/2014 στην ιστοσελίδα InBusinessNews με τίτλο «Η Cytavision φλερτάρει με το Μουντιάλ» είναι η ακόλουθη:
 
Το ΡΙΚ κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ΦΙΦΑ 2014 στην Κύπρο. Το ΡΙΚ θα μπορούσε να πωλήσει μέχρι 28 αγώνες σε άλλο κανάλι, ελεύθερο ή συνδρομητικό, αλλά η όποια συμφωνία έπρεπε να τεθεί στη FIFA προς  έγκριση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014.
 
Το ΡΙΚ ούτε ζήτησε αλλά ούτε και του ζητήθηκε από άλλο κανάλι, ελεύθερο ή συνδρομητικό, μια τέτοια πώληση αγώνων.
 
Η FIFA μετά την πάροδο των σχετικών ημερομηνιών, δεν δέχεται καμία νέα αίτηση για μεταπώληση αγώνων.

 

 

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου